Doktor Csernus 10 szabálya a sikeres, és boldog élethez!

2017. március 19., vasárnap
Tudni akarod, hogy mik ezek? Csernus Imre először „Bevállalja?” című könyvében fogalmazta meg az alábbi tíz pontot, ám a tanácsok azóta önálló életre keltek, rengetegen osztják őket a neten.

Dr. Csernus Imre először „Bevállalja?” című könyvében fogalmazta meg az alábbi tíz pontot, ám a tanácsok azóta önálló életre keltek, rengetegen osztják őket a neten, hiszen remekül rávilágítanak a dolgok igazi lényegére.

Jöjjön hát a sikeres és boldog élethez vezető tízparancsolat, melyre oly kevesen jönnek rá maguktól.

1. Aki tudja, hogy mit kellene tennie, de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát. Ennél jobban pedig nem alázhatja meg magát senki. Önmaga előtt.

2. Tanuld meg elengedni a múlt szerelmeit, szeretteit! És tanuld meg tiszteletben tartani az ő döntésüket! Mert ami nincs, az fájhat, de attól még nem lesz…

3. Tartsd tiszteletben a saját érési idődet! A türelmetlen ember önmagát erőszakolja meg, amikor sietteti sorsát. Ezzel magában hordozza az örök elégedetlenséget.4. A gondjaidért soha nem más, mindig te magad vagy felelős. Tanuld meg vállalni a következményeket a tetteid után, és nem másban keresni hibáid okát!

5. Az önző ember először környezetét, majd önmagát teszi tönkre. Ide vezet az önzőség. Miért teszed mással azt, amit magadnak nem kívánsz?

6. Vesztesekre márpedig szükség van. Hogy tudd, hová jutsz, ha az ő útjukat járod. Ők a viszonyítási pont. A nullák így töltik be végül küldetésüket.

7. Másra támaszkodni mindig veszélyes. Igaz, sokszor ez a könnyebbnek látszó út. De a támaszték eldőlhet. Tudod mit? Támaszkodj magadra!

8. Merj szembenézni a saját tükörképeddel! Ez az első lépés a talpra álláshoz. Harc, amit meg kell vívnod a menekülések helyett. Egy napon pedig nemcsak sajátodéba, de mások szemébe is büszkén nézel majd.

9. A világban épp elég dologtól függsz akaratlanul. Ne válassz magadnak újabbat! A kiszolgáltatottság helyett a szabadságért küzdj, hogy lehess büszke is magadra!

10. A gyengeség valójában gyávaság. A gyáva embert pedig fölemészti az állandó megfelelni vágyás. Így hogyan valósíthatod meg önmagad?

Szerinted is tanulságos? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Forrás: Tudnodkell.info

érdekes érdekesség spirituális önismeret siker önfejlesztés boldogság


Megtekintések száma: 21241

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet