​Donald Trump még soha nem járt ilyen közel a vereség elismeréséhez, de azért nem mondta ki

2020. november 14., szombat
Az elnök először tartott sajtótájékoztatót azóta, hogy a demokrata ellenfele, Joe Biden nyerte meg az elnökválasztást.

Donald Trump az elmúlt napokban kizárólag a Twitteren osztotta meg az elnöki gondolatait a nyilvánossággal, péntek este azonban sajtótájékoztatót tartott, és a koronavírus-járványról beszélve majdnem elismerte a vereségét. 

Az elnök miközben hangsúlyozta, hogy továbbra sem áll szándékában kijárási korlátozást bevezetni, azt mondta:

Remélhetőleg így lesz, bármi történjék is a jövőben, ki tudja, milyen kormányzat lesz, ezt majd az idő megmondja, de annyit mondhatok, hogy ez a kormányzat nem fogja lezárni az országot.

Trump eddig határozottan állította, hogy megnyerte az elnökválasztást, ez az óvatosabb megfogalmazás így fordulatot jelent a kommunikációjában.

Az elnök a Fehér Ház Rózsakertjében tartott sajtótájékoztatón üdvözölte az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszergyártók hét eleji bejelentését, miszerint hamarosan kész a koronavírus elleni oltóanyag. 

Emlékeztetett arra is, hogy kormányzata több mint kétmilliárd dollárral támogatta a Pfizer erőfeszítéseit. Hozzátette: arra számít, hogy a vakcina már jövő áprilisban széles körben elérhető lesz az amerikaiak számára. 

Arról viszont szó sem lehet, hogy az elnöksége alatt leálljon az ország és a gazdaság – hangsúlyozta.

A Johns Hopkins egyetem és kórház péntek esti adatai szerint egyébként az Egyesült Államokban 11 millióhoz közelít az igazoltan koronavírusos fertőzöttek száma. 

Egyedül pénteken, Trump sajtótájékoztatójának a napján több mint 170 ezer új fertőzöttet regisztráltak az országban.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 5953

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet