Donald Trump mindenkit fertőtlenítővel injekcióztatna be? Abszurd tanács, amit senki se fogadjon meg!

2020. április 24., péntek
Reméljük, nem gondolta komolyan. Az USA elnöke nagyon bizarr dolgot mondott... szerintetek normális?

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, aki a járvány alatt már lelkesen propagált egy időközben a betegség kezelésére olyannyira alkalmatlannak, hogy már konkrétan veszélyesnek bizonyult maláriagyógyszert, csütörtöki napi sajtókonferenciáján minden korábbinál vadabb ötletekkel állt elő a covid-19 kezelésére. Az NBC tudósítása alapján azt vetette fel, hogy a betegeket fertőtlenítőszerrel kéne beinjekciózni, hogy az kitisztítsa a tüdejüket.

A sajtótájékoztatón Bill Bryan, a Belbiztonsági Minisztérium tudományos és technológiai részlegének vezetője tartott prezentációt a részleg kutatási eredményeiből. Köztük arról, hogy vizsgálataik szerint a vírus párás, meleg környezetben rövidebb ideig életképes, és hogy ha közvetlen napfény éri, hamar elpusztul. 

Ez az információ volt akkora hatással Trumpra, hogy azon kezdjen merengeni, mi lenne, ha sikerülne bejuttatni a napfényt az emberi testbe.

Donald Trumpról beszélünk, így szinte lefordíthatatlan az agymenése:

"Tehát ha testet hatalmas - és hogy ez UV, vagy csak nagyon erős fény -, és úgy hiszem azt mondta, hogy ezt még nem ellenőrizték a tesztek miatt, de én meg azt mondom, hogy ha a fényt esetleg bevinnénk a testbe, akár a bőrön át, vagy valahogy máshogy, és ha jól hiszem, azt mondta, hogy azt is tesztelni fogják" -

közölte Bryan felé fordulva.

"Látom, hogy a fertőtlenítő egy percen belül kiüti. Egy percen belül. Lehet arra mód, hogy valami ilyet csináljunk mondjuk injekcióval, kvázi kitakarítva? Mert ez a tüdőbe jutva komoly pusztítást végez, szóval érdekes volna csekkolni" - mondta, miközben valószínűleg gondolt is valamire.

Trump ötletét a szakértők gyorsan elvetették. "A gondolat, hogy bármilyen tisztítószert fecskendezzünk a testbe, vagy nyelessünk a betegekkel felelőtlen és veszélyes. Ezt a módszert az emberek általában önmaguk megölésére használják" - közölte Vin Gupta pulmonológus az NBC-nek.

Trump megszólalása után, még a sajtótájékoztató keretében Bryan újságírói kérdésre cáfolni kényszerült, hogy fontolgatják-e gyógymódként a betegek beinjekciózását takarítószerekkel, de Trump egyből közbevetette,

hogy a módszer "talán működik, talán nem".

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 2751

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet