Dr. Csernus szerint ezen múlik minden az életedben - OSZD MEG, ha te is így gondolod!

2017. június 4., vasárnap




A neves pszichiáter szerint az ember élete, és egyensúlya az életben sok mindenen múlik, de minden dolog egyetlen fő dologra vezethető vissza.

Dr. Csernus Imre az egyik legmegosztóbb szakember az emberi lélek témakörében.

A Viasat 3 televíziós csatornán sugárzott Bevállalja? című műsorral lett az ország közismert kiabálós pszichiátere.

Lehet szeretni, nem szeretni, és hitelesnek, kevésbé hitelesnek tartani, de az egyszer biztos, hogy a szavainak mindig súlya van, és nem ok nélkül puffogtatja azokat.

Gyakran éles látásával, és tényleg kendőzetlenül - néha már bántóan - őszinteségével képes hatni a betegeire, és terelni őket a jó irányba.

Nemrégiben arról beszélt, hogy pontosan mitől is függ az ember élete és az alapvető boldogsága. Azt mindenki tudja, hogy ez egy nagyion összetett kérdés.

A boldogság függhet az önbizalomtól, attól, hogy milyenek az anyagi körülményeink vagy az egészségi állapotunk. Hogy szeretve vagyunk-e, vagy épp gyászolunk-e.

Azonban minden egyes tényező visszavezethető egy ősi okhoz. És ez az, ami a legfontosabb ok, ami végső soron meghatározza azt, hogy mennyire vagyunk megelégedve magunkkal, és mennyire érezük magunkat boldognak.

Feltette a kérdést: bikini vagy fürdőlepedő? Érdekes válaszok érkeztek.

Csernus Imre kérdése természetesen mélyebb tartalmat érint, mint amit elsőre gondolna az ember.

A bikini ugyanis az önmagunk felvállalását szimbolizálja egy strandon, míg a törölközőbe burkolt test pont az ellenkezőjét.

Gyakorlatilag minden a belső békével van összefüggésben. Ez tény és való, ugyanis aki jóban van önmagával és szeret a bőrében lenni, annak nem okoz gondot a megjelenés.

Ugyanakkor azt is elmondta, hogy nem minden külső, ugyanis egy csinos fürdőruhába bújtatott szexis nő megjelenése is lehet esetlen, ha nem szereti magát. Valamint egy ducibb hölgy is kelthet pozitív, dekoratív benyomást annak ellenére, hogy a teste nem tökéletes.

Szerinte nagyon sokunkból hiányzik az önbizalom, ez pedig alapvetően képes megmérgezni életünket. Fontos tehát, hogy meg legyünk elégedve önmagunkkal.

Hogy felfedezzük magunkban a szépet és a jót, és a pozitív tulajdonságainkra fókuszáljon. Azokra, melyek egyedivé, többé tesznek minket, mint másokat.

Így idővel, a nulláról is képesek lehetünk egy szilárd alapokon álló önbizalmat építeni, melynek nem csak hasznát vesszük majd az életben, de boldogabban is leszünk.

OSZD MEG másokkal is!

ezotéria test és lélek önismeret pszichológia csernus


Megtekintések száma: 245528





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet