Dr. Erent Gábor ezt gondolja a védőoltásokról: beszédes!

2017. november 24., péntek




Érdemes végigolvasni és meghallgatni az interjút is! Te mit gondolsz?

Dr. Erent Gábor véleménye a gyermekoltásokról talán sokak véleményét alaposan átformálhatja, mivel olyan dolgokba enged bepillantást, amibe nem sokunknak van belelátása.

Mindemellett körvonalazza azokat a dolgokat, melyeket már korábban is sejteni lehetett, és a gyógyszerlobbival, valamint a vakcinagyárakkal kapcsolatban megfogalmaztak.

Dr. Erent Gábor elmondta, hogy 4 hónapos korában kapta meg a kisfia a DPT+OPV és a Prevenar oltásokat.

észrevette, hogy egy héttel az oltást követően folyamatosan elkezdett legyengülni az immunrendszeré, méghozzá nem kis mértékben.

Az ágya, lepedője, párnája csupa vér volt, teste-arca tele viszkető, nedvedző sebekkel, varokkal. Amikor elaludt, úgy vette a levegőt, mint egy asztmás nyolcvanéves öregember.

"Elvittük kórházakba, orvosokhoz, a legjobb specialistákhoz. Allergiateszttől, laboratóriumi vizsgálatoktól kezdve mindent elvégeztek. Szerintük minden rendben is volt. Kenjük kívülről különböző kenőcsökkel, mondták… Mint társadalmunkat… Meg kísérletezzünk vele, találjuk ki mi: ha ezt eszi, viszket, ha azt, nem. Ez, ugye, egyszerű egy alig több, mint fél éves csecsemő esetében." - mesélte.

Később persze megtudták, hogy nem tanácsos egyszerre különféle oltásokat beadatni. Sokkal jobb külön, mivel így a szerencsétlen immunreakciókat el lehet választani, ki lehet nyomozni.

Ráadásul rengeteg különféle vegyszer és tartósító anyag terheli le a szervezetet, melyek mind az oltásokkal jutnak be.

A legtöbb európai országban ma nem kötelezőek, csupán ajánlottak a védőoltások.

A beadásuk ideje is „szét van húzva”, vagyis nem 2, 3, 4, stb. hónaposan kötelező módon, hanem pl. másfél éves korig ajánlott megkapnia azt a gyermeknek. Hogy ezen belül mikor és mit, azt a szülő és az orvos együtt döntik el, figyelembe véve a gyermek fejlettségi állapotát, egészségét stb.

Az oltások következményeiről azonban alig tudunk ma valamit, a hosszú távú hatásaikról már nem is beszélve.

A védettséget, melyet adnak, szintén heves vita övezi, és vannak olyan oltások, melyek hatásosságát máig nem bizonyították, ellenben a károsságát igen. A Gardasil oltás például csak Amerikában rengeteg kislány halálát, daganatos megbetegedését okozta.

Vizsgálatok sora bizonyítja, hogy a rózsahimlő elleni oltás már akár négy-öt évvel beadása után, de kamaszkorban már bizonyosan nem okoz immunitást.

Vagyis az oltásokkal nagyon vigyázni kell. Bizonyos betegségek esetében egészen biztosan megvan az elvitathatatlan előnyük és létjogosultságuk, de nagyon sok esetben elgondolkodtató lehet az, hogy vajon nem-e okoznak nagyobb kárt, mint az, amit meg akarunk velük előzni…

OSZD MEG másokkal is! 

egészség gyógyszerlobbi oltások gyógyszeripar vakcinák


Megtekintések száma: 162313





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet