Dr. Halál: a 30 éve elhagyatott házi műtőben még most is ott rothadnak a befőttben konzervált emberi szervek

2021. szeptember 3., péntek




Hátborzongató képek láttak napvilágot egy olyan 30 éve elhagyatottan álló műtőszobáról, melyben egykoron egy bizonyos Dr. Klaus Kraft tevékenykedett 1988-as haláláig.

Léteznek kifejezetten olyan helyek a világban, amelyekre ugyan kíváncsi az ember, de soha nem merészkedne a közelükbe, és a róla készült képeket is csak félve nézi meg.

A most készült, közel 30 éve elhagyatottan álló egészségügyi központ egyik romos műtőjét ábrázoló hátborzongató képek pont ilyenek.

Egy német felfedező, Sascha Jungm talált rá arra a régóta romos, csöndes épületre, ahol régen rengeteg emberen segítettek.

A fotós a németországi Northern Hesse-ben találta rá erre az egykoron virágzó egészségügyi központra.

Van valami riasztó bája a helynek. Az ódon falak, a feketére koszolt, egykoron steril csempék nyomasztó képe, vagy a műtőasztalon hagyott eszközök katonás sora.

A szoba, melyről a képek készültek, egy Dr. Klaus Kraft nevű urológusé volt, mely egyben műtőként is funkcionált. Rengeteg orvosi eszközt, többek között ollót, orvosi harapófogót, szikét találtak itt a polcokon, szekrényekben megbújva, vagy a fiókok mélyébe süllyesztve.

A szoba közepén áll egy közel sem barátságosnak ható speciális szék, ahová a páciensek ültek, miután az orvos behívta őket.

A környező asztalokon befőttesüvegekben elhelyezett, jól konzervált vesék sorakoznak, mintha kifejezetten az lett volna a cél, hogy elriasszák vele az embert. Több más üvegcsében emberi szövetek díszelegtek, mintha csak Dr. Halál bújóhelyére tévedtünk volna.

Különös a kontraszt annak tekintetében, hogy az épület felsőbb szintjén egy magányos, porosodó zongora roncsai állnak, egy gitár társaságában.

Alattuk nem sokkal ez a riasztó, nyomasztóan bárgyú képzetet keltő szoba áll, mintha csak mag a halál mementója lenne.

Ahogyan egy spirális lépcsőn lefelé haladunk, úgy jutunk el végül a szintre, ahol maga a halálszoba is áll. A falakon lógó idillikus festményeket lassan felváltja az üres fal, amit egy kitömött róka viaszos tekintete követ, végül pedig eljutunk a doktor műtőszobájához is.

Ezt a szobát sok mindenre használták akkoriban. Vizsgálatokat tartottak itt, műtöttek, de még boncoltak is.

Rengeteg por, és rozsda ette régi vágású rideg fémeszközök halmaza áll mindenhol, melyek ma már inkább hatnak valamiféle beteg kínzóeszköznek, mint orvosi eszközöknek.

Az épület maga Dr. Klaus Kraft háza volt, ebben alakította ki a házi műtőjét, és az egészségügyi központot, amit feleségével együtt üzemeltetett.

Miután a doktor meghalt, nincsenek információk arról, hogy mire lett használva, vagy egyáltalán használva lett-e az épület valamire, de már sok-sok éve elhagyatottan áll, legalábbis erről árulkodik a por, ami rárakódott az egykoron csillogó tárgyakra.

érdekes érdekesség bizarr ijesztő hihetetlen helyek


Megtekintések száma: 171295





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet