Dr. Zacher Gábor őszintén beszélt a drogokról - Érdemes végig nézni a vele készült interjút!

2017. június 13., kedd




A drog valóban egyfajta útkeresés? Magyarország a 10 millió függő országa? - Zacher Gábor magyaráz.

Dr. Zacher Gábor toxikológus nagyon átfogóan és teljesen őszintén beszélt a drogokról, és arról, hogy miért élünk ma hazánkban a 10 millió függő országában.

A mindig határozott, és szókimondó doktorúr szerint a droghasználat valamilyen szempontból az ország állapotára reflektáló embereken keresztül jelenik meg, démonizálva.

Az emberek frusztráltak, a fiatalok kiemelten nincsenek megelégedve az életükkel.

Zacher Gábor elmondása szerint ma Magyarországon az emberek nagy része a hét napból 5 napig állandó stresszben, és ahogyan ő fogalmaz, egy szociális gettóban van. A maradék két napon pedig ennek az elviselhetetlen létnek a kompenzálása érdekében könnyű és nehézdrogokhoz nyúl, mint amilyen az alkohol, a fű vagy a szintetikus szerek.

Az interjúban elmonda, miért is nagyon veszélyesek a szintetikus drogok, és hogy mekkora kockázatot vállalnak azzal a fiatalok, hogy ilyeneket fogyasztanak.

Zacher doki egyébként nincs teljes mértékben a droghasználat ellen, legalábbis a fű, a spangli esetében az a véleménye, hogy a tiltásból semmi jó nem származik: a fiatalok úgyis hozzájutnak, csak így sokkal rosszabb módon: ellenőrizetlen formában.

Szerinte a fű használata nem egy eredendően bűnös dolog, ha az ember tudja, hol a határ, és tudja, hogy mit csinál. A gond csak az, hogy a legtöbb ember nehezen ál ellen, és hamar kialakulhatnak a különféle drogokkal szembeni függőségek is.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség egészség orvostudomány egészség megelőzés zacher gábor


Megtekintések száma: 66977





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet