Durva: 1600 éves titkot tártak fel Krisztusról: EZ MINDENKIT SOKKOLNI FOG

2023. december 5., kedd
A felfedezésnek köze van a Róma alatt húzódó titkos katakombákhoz is.

A Róma alatt húzódó sötét, földalatti város mélyén az elmúlt évek egyik legérdekesebb felfedezését tették meg május végén.

A 17 kilométeren át húzódó titkos katakombák eddig is számtalan titkot, és megválaszoltalan kérdést rejtegettek. Ezek közül most egy újabbra derült fény, mely ráadásul magával, Krisztussal hozható kapcsolatba.

De miről is van szó?

Arról, hogy a Szent Domitilla katakomba alatti alagutak egyikében egy sírkamrában találtak rá valamire a falak tisztítása során.

Egy modern, lézeres technológiát fejlesztettek nemrégiben ki, mellyel úgy lehet megtakarítani a koromtól és a szennyeződéstől a több ezer éves freskókat, hogy azok nem sérülnek. Ezzel az új eljárással akadta rá egy döbbenetes freskóra, mely magát jézust ábrázolta, 12 tanítványával.

A műalkotás egy jómódú római gabonakereskedő kriptájának falán vált láthatóvá, eredeti pompájában.

Annak idején Antonio Boso fedezte fel a 17. században a helyet, és annyi bizonyos, hogy csak a leggazdagabb családok engedhették meg maguknak, hogy hasonló temetkezési kamrába temetkezzenek.

A kormeghatározásos vizsgálatok alapján a Krisztus ábrázolás legalább 1600 éves, vagyis ez az egyik legrégebbi, ókorból származó Krisztus portré.

Ráadásul a maga módján egyedülálló és nagyon szokatlan is, ugyanis olyan dolgokat láthatóak rajta, amik nem szokványosak. Krisztust így csak nagyon ritkán ábrázolták, ez azonnal szembe is tűnik, amint rápillantunk a központi alakra.

A bukolikus témájú falfestményen pásztorok, valamint a trónon ülő Krisztus látható, mellette két csoportban az apostolokkal, köztük Péterrel és Pállal.

Mindezt csak tetézi, hogy a kereszténység korai évszázadaiban tilos volt a Megváltó ábrázolása, ez a bizánci időkben nyert létjogosultságot. Azelőtt csak megdicsőült Krisztusként lehetett megjeleníteni az egyes ábrázolásokon.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély hihetetlen rejtélyek vallás jézus történelem biblia


Megtekintések száma: 270244

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet