Durva: 3 napon át tart majd az életveszélyes kánikula: a hőhullám nem tágít!

2018. augusztus 8., szerda
Itt a legfrissebb előrejelzés!

A legfrisseb előrejelzések szerint ez lehet az év legmelegebb hete, a hőség már-már elviselhetetlen lesz. Szerdán "kevés fátyol- és gomolyfelhő, sok napsütés várható.

Csapadék nem valószínű, de egy-egy zápor, zivatar nem kizárt. A déli szél a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 36 fok között alakul" 

- írja a met.hu jelezve, már öt megyében is másodfokú figyelmeztetés lesz a hőség miatt.

Csütörtökön aztán már komoly veszélyben lehetnek a melegrekordok is. A Országos Meteorológia Szolgálat szerint a "kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. 

A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között alakul." Az ország egészére másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben a hőség miatt, ami aztán péntekre is érvényes lesz.

Pénteken "nagyrészt gomolyfelhős, napos idő várható, majd délután, este nyugaton már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. 

A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, majd délután a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul.

Zivatarok környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között alakul" 

- írja a met.hu.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen időjárás figyelmeztetés felhívás veszély


Megtekintések száma: 25515

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet