Durva adatok: EZÉRT lesz vége Európának, ha valamit sürgősen nem teszünk!

2020. június 14., vasárnap
Európáról borzalmas látlelet érkezett. Alulmaradtunk a harcban?

Nemrég borzalmas adatok látak napvilágot a terrorizmus elleni harc kapcsán. Európát elárasztotta egy méreg.

Egy olyan brutális méreg, mely alapjaiban változtatja majd meg az európaiak életét, és köztük Magyarországra is veszélyt jelent.

Annak ellenére, hogy határaink le vannak zárva, ez nem jelenti azt, hogy ide idővel ne szivárogna be ez a métely. Ez pedig nem más, mint a terrorizmus.

A párizsi Terrorizmuselemző Kutatóközpont elnöke sokkoló adatokat hozott a nyilvánosságra:

Jean-Charles Brisard elmondta, húszezer harcos Franciaországban élhet jelenleg. „Nincs kétség afelől, hogy mindez a következő időszakban növekedő kockázatot jelent” – emelte ki az EUobserver híroldal szerint.

„Azt gondolni, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet jelentette fenyegetés megszűnik, csak azért, amiért területeket vesztett Irakban és Szíriában, félrevezető lenne” – tette hozzá, kiemelve, hogy az Iszlám Állam már kiépítette globális hálózatát.

„Továbbra is térnek haza olyan európai állampolgárok, akik az Iszlám Állam oldalán harcoltak, és továbbra is indulnak útra azzal a céllal, hogy csatlakozzanak a terrorszervezetekhez” – mondta. A szakértő szerint azok, akiknek sikerül hazatérni, feltehetően komoly kiképzésben részesültek és jelentős harci tapasztalattal rendelkeznek, így valószínűleg hajlandóak végrehajtani támadásokat.

Az utóbbi évek terrortámadásainak elkövetői 50 százalékban a megtámadott ország állampolgárai voltak, számol be az EUobserver cikke. Csupán 10 százalékukról tudható, hogy bizonyos időt külföldön töltött.

„Mindent összesítve, az EU-ban körülbelül hatnaponta történt 2017-ben terrortámadás. Franciaország állt az első helyen, ezt az Egyesült Királyság és Németország követte” – mondta Brisard, hozzátéve, hogy Franciaországba 2012 óta 258 külföldi harcos tért vissza, többségük jelenleg letartóztatásban van.

Az uniós eseményen a szakértők kiemelték, nehézséget jelent, hogy a terroristák egyre többször „improvizálnak”, és nincs szükség komolyabb finanszírozásukra.

A terroristacsoportok egyébként 2001 óta 200–500 ezer dollár közötti összeget költhettek a támadásokra, szemben a több száz milliárd dollárral, amelyet az Egyesült Államok fordított védekezésre, emelte ki Raphael Malagnini belga szövetségi bíró.

El fog veszni Európa? 

A most napvilágot látott adatok egy meglehetősen sötét jövőképet festenek fel elénk. Arról nem beszélve, hogy ezek a terrorista elemek idővel meggyengíthetik a párhuzamos társadalmak segítségével az európaiság "szöveteit".

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika menekültek bevándorlás


Megtekintések száma: 63396

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet