Durva: agyevő kórokozók kezdtek el terjedni világszerte: borzalmas fertőzések ütheti fel a fejüket az emberek között?

2018. szeptember 10., hétfő




A tudósok megkongatták a vészharangot! Több borzalmas esetre is fény derült...

A klímaváltozás egyre inkább kedvez az egzotikus meleg vizű tavakban tenyésző amőbáknak: drasztikusan megnőhet az gyógymód nélküli halálos megbetegedések száma!

Döbbenetes hatással lehet a klímaváltozás a világunkra. Korábban már több ízben írtunk róla, hogy az olvadásnak köszönhetően több eddig rejtve maradt, fagyba zárt gyilkos organizmus szabadulhat el.

Azonban a WHO szakemberei egy ennél is borzalmasabb és veszélyesebb dologra is felhívták a figyelmet. - írja a Titoktemrinál.com.

Elmondták, hogy a globális melegedéssel az egzotikus tájakon, jellemzően melegvizeket kedvező baktériumok és paraziták rohamosan elterjedhetnek.

Ilyen az agyevő amőba, amie ddig bár ritka volt, az elmúlt években egyre több esetről tudnak az orvosok.

Ez pedig azért tragikus, mert az agyevő amőba ezen válfaja 90-95%-ban halálos, mivel olyan sejtmembrán veszi körül, amin egyetlen ma ismert gyógyszer sem tud áthatolni, és az áldozatok agyát gyakorlatilag felfalja...

Az egészben az a legborzalmasabb, hogy világzserte a kórházakban is egyre gyakoribbak a különféle szuperbaktéium fertőzések, amik szintén leterhelik az egészségügyi rendszert.

A WHO adatai szerint nagy a baj, ugyanis az antibiotikum rezisztens organizmusok és az egzotikusabb tájakon őshonos paraziták, amőbák az elkövetkező 5-10 évben rohamosan hódíthatnak meg maguknak újabb területeket az emberi élettérből.

Vagyis Európa-szerte is megjelenhetnek.

Ezek jellemzően főleg meleg vizű forrásokban tavakban, a sárban és a porban tenyésznek ki, és állatok vizeletével és ürülékével kerülhetnek oda.

Az agyevő amőba ráadásul hihetetlenül ellenálló, akár -70 Celsius foknak is gond nélkül ellenáll, így egy igazán halálos túlélővel állunk szemben.

Nemrégiben egy férfi fertőződött meg egy szintén ritka, de egyre gyakrabban előforduló organizmussal egy Hawaiin töltött nyaraláson.

A férfinek gyakorlatilag teljesen leállította a belső szerveit a kór, és megtámadta az agyát is, valamint bevérzéseket okozott a szemén, ezt a képen is láthatod.

A férfi egyébként ráadásul orvos is volt, Dr. Garrett Halwegnek hívják, a történetét a Csendes Szörnyeteget hatodik évadjának 10. részében be is mutatják.

Hogy mi lesz ennek a végkifejlete, nehéz kitalálni.

A szakemberek és az egészségügyi dolgozók mindenesetre elkezdtek minden erejükkel és a teljes infrastruktúrával felkészülni.

Az ugyanis nagyon valószínű, hogy a jelenleg is gyógyszereknek ellenálló organizmusok könnyné kinyírhatnak komplett emberi populációkat...

Forrás: Titokterminál.com

tudomány hihetetlen egészség veszélyes figyelmeztetés felhívás


Megtekintések száma: 24565





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet