Durva: EZ fogadhatja a turistákat, ha valaki Spanyolországba látogat!

2018. augusztus 9., csütörtök
Botrány a köbön: Afrikából importált kultúra...

Akik idén spanyolországi nyaralást tervez az készüljön fel, hogy a befogadáspárti spanyol kormány miatt rengeteg illegális bevándorlóval találkozik majd a partokon.

Sokan az olasz kormány szigorú politikája miatt átmentek Spanyolországba, hogy ott folytathassák illegális tevékenységüket.

Migránsok érik el a spanyol partokat a Gibraltári-szorosnál. 

Ez a felvétel alig néhány napja készült, ami rajta látható, az azonban szinte mindennapos. Csakúgy, mint a menedékkérőket a Földközi-tengerből kimentő hajókról forgatott képsorok.

Tavaly egész évben 22 ezer menekült érkezett Spanyolországba. Számuk idén már júliusban majdnem ugyanennyi, 21 ezer. 

A Nemzetközi Migrációs Szervezet szerint a Földközi-tengeren át érkezők 38 százaléka lép Európában Spanyolországon keresztül.Ők jellemzően Algériából vagy Marokkóból indulnak. 

A spanyol ellátórendszer nehezen birkózik meg a tömeggel, Barbatéban például egy raktárépületet kellett átmeneti menekültszállónak kinevezni. 

A körülmények messze nem ideálisak, az összezárt emberek között gyakoriak az összetűzések.

Csak az elmúlt 5 napban több mint kétezren érkeztek. A tengeren átkelő menekültek száma megháromszorozódott az elmúlt három évben. Spanyolország ezzel Görögország és Olaszország elé lépett azok az országok sorában, amelyek a legtöbb menedékkérőt fogadják. 

Májusig naponta átlagosan 54 ember érte el a spanyol partokat, ez a szám azóta megnégyszereződött. Idén már csaknem 300-an vesztek oda a tengeri átkelés közben, kétszer annyian, mint tavaly.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes európa menekeültek kultúra


Megtekintések száma: 20708

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet