Durva: itt az első valódi robotkatona? Erről a felvételtől beszél az egész világ!

2019. október 30., szerda




Júniusban a Los Angeles-i székhelyű Corridor Digital produkciós stúdió kiadott egy paródia videót a Boston Dynamics-ről, amelyben egy robot bosszút áll a létrehozóin, miután túlzottan erőszakos kiképzésnek vetik alá.

Egy új videóban a "Bosstown Dynamics" csapata egy sivatagi lőtérre indul, ahol intenzív kiképzést tartanak egy katonai robottal, ami nem pontosan úgy megy, ahogy azt remélték.

A számítógépes grafika segítségével készült videó meglehetősen vicces, mivel a robot egy sor lőfegyver segítségével minden célt eltalál, annak ellenére, hogy a kiképzői többször is próbálják megzavarni. - írja az ÚjVilágtudat.

Téglákat törnek össze a robot fején, egy faltörő kossal felöklelik, és többször is hátba vágják egy hokiütővel, amely háton fekve is eltalálja a célpontot, ám mindenféle erőszak ellenére a katonai robot megtagadja, hogy bármelyik emberre rálőjön a kiképzés alatt.

Végül azonban a csapat rájön, hogy robotjuknak vannak korlátai, hogy meddig hajlandó elmenni, hogy készítői kedvében járjon, és ez a határ egy sárga robotkutya, amit nem hajlandó bántani, és amely nagyon hasonlít a Boston Dynamics SpotMini-jéhez.

A videó egyértelműen vicces, de a szuper robotkatonák nagyon is reális lehetőséget jelentenek a jövőben.

A világ minden táján nemzetek versengenek azon, hogy elsőként kapják meg a legfejlettebb autonóm technológiákat, amelyek készen állnak a katonai műveletekre, kezdve a mesterséges intelligencia által irányított tankoktól és hajóktól a fegyveres autonóm drónokig és az állatok ihlette "biobotokig".

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: ÚjVilágtudat

technológia technika érdekes


Megtekintések száma: 96152





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet