​Durva, mit rejt Bill Gates titkos villája - gondoltátok volna?

2021. május 13., csütörtök
Egyesek szerint emiatt még gyanúsabbá vált bizonyos körök szemében… Szerintetek tényleg létezhet ilyen?!

Összesen 39 ezer milliárd forint értékű vagyon felosztása a tét Bill és Melinda Gates válásánál, az egyik leglátványosabb tétel pedig, amelynek a sorsáról dönteni kell, a Washington állambeli házuk.

Ezt a legalább 130 millió dollárra, azaz 38,5 milliárd forintra becsült értékű ingatlant mutatta be részletesen a CNN, de néhány éve mi is írtunk már az épületről.

Arról egyelőre nem adtak ki semmilyen információt, hogy a válás után mi lesz a birtok sorsa.

Az Aranypolgár című film után Xanadu 2.0-nak elnevezett, 6100 négyzetméteres épületben 24 fürdőszoba van, hat konyha gondoskodik a vendégek étkezéséről, de egy saját moziterem is helyet kapott.

Az úszómedence már sokkal szerényebb amerikai otthonokban is helyet kap, Gates-éknél annyival spékelték ezt meg, hogy víz alatti zene is szól benne.

Ahogy a tapéták alatt elhelyezett hangszórókból is a vendégek kedvenc zejéne szólhat.

meghívottakra egyébként is figyelnek: az érkezéskor mindenki kap egy kitűzőt, amivel ott tartózkodásuk alatt kommunikálnak a ház különböző részein elhelyezett szenzorok.

Például be lehet állítani, hogy az adott vendég milyen hőmérsékletet és fényviszonyokat kedvel, így ahogy a ház különböző helyiségeibe lép, a környezet az igényeinek megfelelően alakul.

De nem csak a modern technika, hanem a régi nagy emlékek kedvelői is megkapják, amit szeretnének, legalábbis a könyvtárban ott van egy eredeti Leonardo da Vinci-kézirat.

Bill Gates kedvenc juharfáját 24 órában monitorozza egy rendszer, hogy a szárazság bármely jelére vizet kapjon.

birtokon átmegy egy folyó is, a tópartra pedig korábban a Karib-térségből hoztak homokot, de azóta inkább hawaii homokra cserélték.


Megtekintések száma: 27816

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet