Durva: rovarok, lárvák egy magyar tejtermék gyártó üzemben! AZONNAL bezárták!

2018. július 11., szerda
A NÉBIH figyelmeztette a lakosságot és a közvéleményt a történtekről. HORROR volt, amit ott találtak, egy bizarr videót is közzétettek!

Azonnali hatállyal felfüggesztett egy Hajdú-Bihar megyei, tejtermékek előállításával foglakozó üzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A helyszíni ellenőrzésen megállapították, hogy a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt az üzem élelmiszer előállítására alkalmatlan.

Első alkalommal június végén tartottak helyszíni ellenőrzést a Nébih szakemberei abban a Hajdú-Bihar megyei tejtermék-előállító üzemben, ahol több súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki és élelmiszer-higiéniai hiányosságot tártak fel.

Az üzemben és környezetében nagy rendezetlenség volt, a fal burkolata sok helyen levált, a gyártó helyiségben a mosogató erősen szennyezett, rozsdás, illetve a padozat erősen szennyezett és sérült volt. 

Az üzemeltető nem gondoskodott megfelelően a hűtőbattéria kondenzvíz zárt elvezetéséről. 

A klímaberendezés penészes és erősen szennyezett volt. A kézmosóban oda nem illő tárgyakat tároltak, emiatt annak rendeltetésszerű használata sem volt biztosított.

A Nébih ellenőrei a helyszíni vizsgálatkor az üzem érlelő helyiségében sok rovarlárvára bukkantak, továbbá rovarokkal erősen szennyezett élelmiszert is találtak.A hatóság az ellenőrzés alatt mintegy 960 kg jelöletlen és lejárt fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési idejű terméket vont ki a forgalomból, továbbá elrendelte a kifogásolt termékek megsemmisítését és hatósági zár alá helyezte a még meg nem vizsgált termékeket.

Az ellenőrzés július elején, a zár alá vett termékek elbírálásával folytatódott.

A Nébih ekkor csaknem 2,6 tonna terméket vont ki a forgalomból nyomon követési hiányosságok miatt.

Bár az ügyfél a korábbi ellenőrzésen feltárt élelmiszer-higiéniai hiányosságok egy részét pótolta, kijavította, a fennmaradó hiányosságok miatt továbbra is felfüggesztették a működését.

A harmadik utóellenőrzésre a korábbi hiányosságokat maradéktalanul kijavították, pótolták, ezért a felfüggesztést feloldották.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes durva botrány felháborító


Megtekintések száma: 9847

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet