Durva: rovarok, lárvák egy magyar tejtermék gyártó üzemben! AZONNAL bezárták!

2018. július 11., szerda
A NÉBIH figyelmeztette a lakosságot és a közvéleményt a történtekről. HORROR volt, amit ott találtak, egy bizarr videót is közzétettek!

Azonnali hatállyal felfüggesztett egy Hajdú-Bihar megyei, tejtermékek előállításával foglakozó üzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A helyszíni ellenőrzésen megállapították, hogy a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt az üzem élelmiszer előállítására alkalmatlan.

Első alkalommal június végén tartottak helyszíni ellenőrzést a Nébih szakemberei abban a Hajdú-Bihar megyei tejtermék-előállító üzemben, ahol több súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki és élelmiszer-higiéniai hiányosságot tártak fel.

Az üzemben és környezetében nagy rendezetlenség volt, a fal burkolata sok helyen levált, a gyártó helyiségben a mosogató erősen szennyezett, rozsdás, illetve a padozat erősen szennyezett és sérült volt. 

Az üzemeltető nem gondoskodott megfelelően a hűtőbattéria kondenzvíz zárt elvezetéséről. 

A klímaberendezés penészes és erősen szennyezett volt. A kézmosóban oda nem illő tárgyakat tároltak, emiatt annak rendeltetésszerű használata sem volt biztosított.

A Nébih ellenőrei a helyszíni vizsgálatkor az üzem érlelő helyiségében sok rovarlárvára bukkantak, továbbá rovarokkal erősen szennyezett élelmiszert is találtak.

A hatóság az ellenőrzés alatt mintegy 960 kg jelöletlen és lejárt fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési idejű terméket vont ki a forgalomból, továbbá elrendelte a kifogásolt termékek megsemmisítését és hatósági zár alá helyezte a még meg nem vizsgált termékeket.

Az ellenőrzés július elején, a zár alá vett termékek elbírálásával folytatódott.

A Nébih ekkor csaknem 2,6 tonna terméket vont ki a forgalomból nyomon követési hiányosságok miatt.

Bár az ügyfél a korábbi ellenőrzésen feltárt élelmiszer-higiéniai hiányosságok egy részét pótolta, kijavította, a fennmaradó hiányosságok miatt továbbra is felfüggesztették a működését.

A harmadik utóellenőrzésre a korábbi hiányosságokat maradéktalanul kijavították, pótolták, ezért a felfüggesztést feloldották.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes durva botrány felháborító


Megtekintések száma: 12983

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet