Durva: védőpajzsot kapnak az USA tankjai - hátborzongató videón a technológia!

2018. július 15., vasárnap
A radarvezérelt rendszer érzékeli és megsemmisíti a közeledő rakétákat. A videóbemutatón az egész világ ledöbbent.

A tavasz folyamán látott napvilágot a hír, miszerint az amerikai hadsereg izraeli megoldással egészítené ki a harmadik generációs M1 Abrams tankokat, ez a rendszer pedig a jövőben láthatatlan pajzsként védené a járműveket a közeledő rakéták és gránátok ellen. 

Most hivatalos közleményben jelezték, hogy megindult a munka.

Az említett izraeli cég, a Rafael Advanced Defense Systems, június végén írta alá együttműködési megállapodását a tengerentúli partnerrel, amely ennek értelmében elvégzi majd a rendszerek telepítését.

Egészen pontosan a TROPHY Active Protection System (APS) elnevezésű platformról van szó, amely 2009 óta teljesít szolgálatot az izraeli fegyveres erőknél, mégpedig többek között a Merkava tankok védelmét ellátva. 

Ezt először 2011-ben használták éles körülmények között, az amerikai fél pedig a nemrég elvégzett tesztek után szintén kedvezően nyilatkozott a fejlesztésről.

Az ismertető szerint az immár több mint 1000 példányban alkalmazott megoldás 4 radarantennát és radart alkalmaz a különböző veszélyforrások és közvetlen fenyegetések nyomon követésére és megfelelő azonosítására.

Amennyiben a rendszer az érzékelők és a bonyolult algoritmusok révén úgy véli, hogy közvetlen becsapódás várható, egyszerre 2 különböző vetőből adhat le a sörétespuskáknál látottakhoz hasonló lövéseket, hogy megelőzze azt, még a célba érés előtt robbanást váltva ki. 

A kedvező eredmény természetesen azt jelenti, hogy a páncélzat nem sérül, a robbanásra ugyanis a járművön kívül kerül sor, megvédve mind a tankot, mind pedig annak legénységét.

A szerződés 193 millió dolláros bevételt jelent az izraeli cégnek, a modernizációs programmal pedig a következő évtizedre előrevetített hibrid háborúkra készülnének fel a tengerentúlon.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia érdekes hihetetlen


Megtekintések száma: 15969

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet