Durva videó mutatja be, milyen lesz a tüdőd 60 szál cigi elszívása után

2016. november 15., kedd
Sokkoló videó borzolja a kedélyeket, melyben egy kutató mutatja meg, milyen lesz az emberi tüdő, 60 szál cigaretta elszívása után. Ezek után érdemes kétszer meggondolnod a dohányzást!

A dohányzás nem elég, hogy pusztítja a tüdőt, egy új tanulmány szerint 90%-kal(!) növeli a tüdőrák kockázatát. A tüdőrák pedig manapság a legagresszívabb rákfajták között van világviszonylatban is.

Manapság egyre növekszik a dohányosok száma annak ellenére, hogy a világ országai dollár milliárdokat költöttek már különböző dohányzás elleni kampányokra, vagy dohányzásról való leszokást segítő projektekre.

Sokan azért nem veszik komolyan a dohányzás káros hatásait, mert nem azonnal tapasztalják meg a káros hatásait, hanem csak több év, vagy több évtized múlva.

Pedig hisszük vagy sem, már az első 60 cigaretta elszívás is olyan nagymértékben károsítja a tüdőnket, hogy annak maradandó nyomai maradnak bennünk, és légzőszervünkben.

Ryan Au a Hong Kongban található Yan Chai Hospital Tung Chi Ying Memorial School egyik tanára készítette azt a gyomorforgató, és egyben nagyon sokkoló videót, melyben két tüdőt hasonlít össze.Az egyik egy egészséges tüdő, mely még soha egyetlen cigarettával sem érintkezett, míg a másik tüdő 60 szál cigit „szívott el”.

Az összehasonlításon jól látszik, mennyire borzasztóan nagyok a különbségek. Gondolj bele abba, hogy egy átlag magyar könnyedén elszív egy, másfél hét alatt 60 cigit.

Aki rendszeresen űzi ezt a káros szenvedélyt, annak az évek, évtizedek alatt iszonyatos mennyiségű kátrány rakódhatott le a szervezetében és tüdejében.

A dohányosok sokszor nem csak saját egészségükkel játszanak, hanem másokéval is, ugyanis friss kutatások bebizonyították, hogy azok, akik beszívják a dohányosok füstjét, még nagyobb szervezetromboló hatásnak vannak kitéve, mint azok, akik közvetlenül a cigit szívják.

egészség rák rákkutatás durva rák megelőzés dohányzás


Megtekintések száma: 85509

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet