Durva vírust fedeztek fel: nem is lenne szabad léteznie - állítjáka tudósok

2021. augusztus 8., vasárnap




Tokyo University of Agriculture and Technology kutatói jelentették be, hogy egy olyan rejtélyes vírust mutattak ki disznók székletéből, melynek valójában léteznie sem szabadna.

A különös vírus érdekessége, hogy nincs fehérjeburka, ami azért meglepő.

Azért meglepő és érthetetlen, mert ez elengedhetetlen fontosságú a tudomány jelenlegi állása szerint az ilyen kórokozók szaporodásához.

A Picornaviridae családhoz tartozó új - feltételezések szerint talán mutálódott - faj tehát valójában nem életképes, de mégis létezik.

Erre a tudósok már több teóriát is megalkottak.

Közülük az egyik legvalószínűbb, hogy ezeknek a vírusoknak vannak olyan társvírusaik, melyek kölcsönözik a most felfedezett faj számára a szaporodáshoz szükséges fehérjéket, lévén egyelőre csak hasonló típusú, fehérjeburokkal rendelkező vírusokkal együtt találták meg a rejtélyes fajt.

Ez azonban nem ad magyarázatot a vírus minden jellemzőjére és a viselkedésére sem.

Sokak szerint a vírus önmagában is bizonyíték arra, hogy az evolúció elmélet téves, hibás alapokon áll, és érdemes lenne az egész tudományos világnak újragondolnia a modellt, amit alkalmaz, és amit alapkőként fogadunk el azóta.

"A természet újra és újra meghazudtolja mindazt, amit mi a 'nagy könyvekben' leírunk. Ideje újragondolnunk mindent"

- állítja több biológus is.

Egyértelmű, hogy időnként újra kell írni minden biológiai ismeretünket.

Ezekből a dolgokból is kiviláglik, hogy mennyire nem ismerjük még a minket körülvevő világot, és az élőlényeket, a minket alkotó sejteket, organizmusokat.

Az élet mindig megtalálja a kiskapukat...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség vírus


Megtekintések száma: 49556





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet