Eddig ismeretlen templomra bukkantak Egyiptomban!

2017. október 17., kedd
Egy rejtélyes, kőből épített szentélyt találtak.

Jelentős felfedezésről számolt be nemrég a nemzetközi sajtó, mely egy új egyiptomi felfedezést mutat be.

Egy régi, rejtélyes kőből állított szentélyre bukkantak, mely eddig ismeretlen volt a tudósok számára.

II. Ramszesz egyiptomi fáraó uralkodásának idejében (Kr.e. 1279-1213) épült, eddig ismeretlen templomot fedeztek fel cseh régészek az egyiptomi Abu-Szírben - közölte a prágai Károly Egyetem bölcsészettudományi karának egyiptológiai intézete. 

A szakemberek egyiptomi engedéllyel kutatnak a Kariróhoz közeli abu-szíri lelőhelyen.

Miroslav Bárta, a régészcsoport vezetője szerint eddig ez az egyetlen, II. Ramszeszhez bizonyíthatóan kötődő vallási építmény a gízai Abu-Szír és Szakkara óegyiptomi lelőhelyeken.

A feltárt templom alapja 32-szor 51 méteres. Az épületbe, amelynek közepén udvar található, téglából épült széles úton lehetett bejutni.

Az udvar végén emelkedik a kőből épített, három teremre osztott szentély, amelynek falain több helyen freskók, festmények maradványai láthatók. 

A templom két oldalán kisebb raktárak állnak.

A homokból kiásott épületmaradványokat a jövőben a szakértők tüzetesen megvizsgálják, hogy megállapíthassák a templom építésének idejét és rendeltetését.

A cseh régészek, akik közül Miroslav Verner világhírnévre tett szert, az 1980-as évek óta kutatnak Egyiptomban, már több jelentős lelet fűződik a nevükhöz.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség történelem egyiptom régészet


Megtekintések száma: 157929

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet