Eddig nem látott fotókon a csodálatos magyar felfedezés

2017. március 7., kedd




Nemrég bukkantak rá, most képeink is vannak róla!

Nemrégiben számoltunk be mi is arról a szenzációs felfedezésről, melynek keretében egy magyar amatőr régész olyasmire bukkant a föld alatt, amire eddig még senki.

Méghozzá egy olyan új ásványra, amit azelőtt még nem ismertek. Az eset nem most történt, hanem még néhány éve, de a nagy bejelentést végül a napokban tették meg.

Ennyi idő kellett ugyanis ahhoz, hogy hosszas elemzéseknek vessék alá az ásványt, melyet mivel Rudabányán találtak meg, Rudabányaitnak neveztek el.

Ez egy gyönyörű, és igen érdekes felépítésű ásványt takar, mely talán csak itt található meg az egész bolygón.

Az új ásványról kiderült, hogy olyan a szerkezete, amelyet korábban még nem ismertek, innentől vált igazán izgalmassá - közölte a múzeum.

A Rudabányait egy speciális ásvány tehát, és egyes kutatóknak van egy elmélete is arra, hogy csak itt található az egész bolygón belőle.

Ez persze még elég korai kijelentés lehet, és pusztán csak egy elképzelés, de idővel ki fog derülni, hogy a Föld más pontjain is találnak-e valaha ilyet, vagy sem.

A lelet azért földtörténeti jelentőségű, mert a világon nagyjából 5000 fajta ásvány van, ebből körülbelül 8-at fedeztek fel hazánkban, és ez lenne a kilencedik.

A leletet Koller Gábor pilisborosjenői amatőr ásványkutató találta az egykori vasércbánya Adolf bányarészében még hét évvel ezelőtt, meghatározásra küldte be a múzeumba.

Az új ásványról most végre több nagyfelbontású kép is készült. Az ásvány megjelenése elsőre szerény, de ha jobban megnézzük, és közelebbről is megfigyeljük, akkor csodálatos dolgok tárulnak a szemünk elé.

Ha tetszett, OSZD MEG, támogatva ezzel ezt a nagyszerű magyar felfedezést!

tudomány magyarsag magyar


Megtekintések száma: 39928





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet