Édesítőszerek: veszélyes, rákot okozó szerek a szervezet számára - nyílt titok, mégsem tesz senki semmit!

2018. július 11., szerda




Komoly üzleti érdekek fűződnek hozzá! Az meg emellett nem számít, hogy az emberek szervezetét teszi tönkre...

Egyre több független kutatás igazolja, hogy a mesterséges édesítőszerek bizonyítottan képesek hosszabb távon állandósuló fejfájást okozni, de egyre több egészségkárosító hatásuk ismert.

A szakemberek, orvosok egyre szkeptikusabbak a mesterséges édesítőszerekkel kapcsolatban.

Valakik már a kezdetek óta, mikor forgalomba hozták őket, már eleve szkeptikusak voltak, és felhívták arra az emberek és a társadalom figyelmét, hogy nem várt hatásai lehetnek ezeknek a készítményeknek.

Ezeket a készítményeket – mint ahogyan sok más élelmiszert sem – nem ellenőrizték ugyanis megfelelően, mire megkapták a forgalomba hozatali engedélyt, és megindulhatott a tömeggyártás.

A legtöbb élelmiszeripari konszern ugyanis saját érdekeltségi körébe tartozó termékeket nyomja előre a piacon, ráadásul az Élelmiszerügyi Hatóságok is sokszor le vannak pénzelve, hogy félrenézzenek egyes termékek esetében, vagy csak szimplán nem elég körültekintőek.

Amitől annak idején több orvos és szakember is tartott, azok valós veszélyek voltak. Ugyanis rendre egyre több „érdekes” tulajdonsága derül ki ezeknek az édesítőszereknek.

Egyáltalán nem olyan egészségesek, mint korábban gondolták róla, de még a cukornál is durvább hatásokat képes kiváltani rombolás tekintetében a szervezetben.

Többet között a szakértők szerint a szukralóz nevű édesítő fokozott inzulintermelése ösztönözheti a szervezetet.

Ez azért van, mert a glükóztól eltérő kémiai szerkezetük miatt szervezeted másképp reagál rájuk, mint a cukorra. Ez végső soron oda vezet, hogy azt kezdi el szabályozni, hogy az emberi szervezet hogyan kezdi el lebontani saját magában a cukrot.

A mesterséges édesítőszereket kapcsolatba hozták már a migrénes, és állandósult fejfájásokkal is. Ezt több független kutatás is megerősítette, így az már biztos a tudomány számára, hogy ezek között az édesítőszerek között, és a fejfájás között van kapcsolat.

A Washingtoni Egyetem kutatása során minden vizsgálatban részt vevőt kétszer teszteltek: a vizsgálati alanyok először csak vizet ittak a terheléses cukorvizsgálat előtt, másodszor azonban szukralózt kellett fogyasztaniuk a glükóztesztet megelőzően.

- A vizsgálatok azt mutatták, hogy amikor a kísérleti alanyok mesterséges édesítőt kaptak a terheléses cukorvizsgálat előtt, vércukorszintjük legmagasabbra ugró értéke több volt, mint a víz esetében, inzulinszintjük pedig az ötödével nőtt - mondta M. Yanina Pepino.

Komoly veszélyes van a mesterséges édesítőknek: a hasnyálmirigy Langerhans-szigetei rendszeresen több inzulint termelnek annak érdekében, hogy a szervezet fel tudja használni a táplálkozás során felvett cukrot, inzulinrezisztencia alakulhat ki, ami hosszabb távon cukorbetegséghez vezet.

Végső soron tehát akár a cukorbetegség kialakulásában is nagyon komoly szerepet játszhat, ezért a kutatók és orvosok arra hívták fel a figyelmet, hogy mértékletességre érdemes törekedni a mesterséges édesítőszerek esetében, ha biztosítani kívánjuk saját magunk számára a hosszabb, egészségesebb életet.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen élelmiszeripar éegészség


Megtekintések száma: 32530





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet