Egely György - Nano Por Fúzió kísérlet: a jövő energiája? - VIDEÓ

2023. július 8., szombat




A videón Egely György csapata demonstrálja a fúziós reaktoruk működését. Több ezer, vagy akár több millió éven át képes lehet egy ilyen működni ipari szinten. Vajon mikor válhat valósággá?

A kísérlet során egy átalakított és vezérelt magnetron beindítja a fúziót. 

A kiindulási anyagok szén és grafit, a végtermék pedig mágnesezhető vas por. A videón látható gömb kvarc-üvegből készült, az azt tartó anyag a szigetelésért felel.

A fúzió során keletkező hő 1500-1800 fokos és a leadott hőmennyiség a felvett áramfogyasztás többszöröse. 

A felhasznált alapanyagok költsége minimális. Jelenleg nem áll még rendelkezésre az otthoni fűtésrendszer kiváltására alkalmas eszköz, de a kísérleti eredmények arra utalnak, hogy belátható időn belül az is lehetséges lenne.

Mivel a csapat főleg magánemberek támogátásából működik, ezért kritikus, hogy Ön is kifejezze azt, hogy támogatná a projekt fenntartását. 

Minden pozitív komment, minden like, minden apró adomány életmentő lehet, hiszen a kis labor a nemzetközileg elismert eredmények ellenére komoly anyagi gondokkal küzd!

A fejlesztési pályázatok célja pontosan az lenne, hogy az ilyen, már előrehaladott állapotban lévő, környezetbarát próbálkozásokat támogassa. 

Azonban a tapasztalat az, hogy arra sajnos nincs keret, hogy az embereknek hatalmat adjunk azzal, hogy pusztán árammal, nagyon olcsón, szennyezésmentesen fűtsék otthonaikat. Ezen találmány sorsa rajtunk, mindennapi embereken fog múlni!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia fizika kvantumfizika szabad energia


Megtekintések száma: 101401





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet