Egészen eddig sugároztak a halak Fukushimától

2016. december 6., kedd




A tengerekben, óceánokban élő halak egy része egészen eddig, 5 éven keresztül rendkívül erős raidoaktív sugárzást bocsátott ki. Egyesek szerint még az élelmiszeriparba is kerültek ilyen példányok feldolgozásra.

Botrány, de nagyon sokan állítják, köztük sok élelmiszeripari dolgozó, hogy egyes helyeken Amerika és Európa szerte is olyan halak húsát teszik bele a konzervekbe, melyek radioaktív sugárzást bocsátanak ki, és daganatoktól burjánzanak.

Évek óta kísértenek a katasztrófa hatásai

Ezzel a jelenséggel, melyet a média annyira eltitkol, már korábban is foglalkoztunk egy nagyon átfogó, terjedelmes cikkben

Ez azért történhetett meg, mert mind ismeretes, néhány éve, egész pontosan 2011-ben egy óriási, majdnem tragikus nukleáris katasztrófa következett be.

2011. március 11-én a Richter-skála szerinti 9-es, katasztrofális erejű rengés törmelékké és hamuvá változtatta Japán keleti részeit. A földmozgás okozta szökőár épületeket és embereket ragadott magával. A természeti katasztrófa csaknem 16 ezer halálos áldozatot követelt.

Hosszú távon mégis a földmozgás kiváltotta fukushimai atomkatasztrófa kapcsán kerül be a történelembe.

Olyan mérhetetlen szennyezés szabadult el a tengerekbe akkor, hogy egyes jelentések szerint – melyeket hivatalos mérések is bizonyítottak – az Amerika partjainál kifogott halakban is mértek jelentős mennyiségű sugárzást.

5 éven keresztül sugároztak a halak, tengeri élőlények

A botrány abból is fakadt korábban, hogy bizonyított volt, hogy ezek a halak erős sugárdózist kaptak, ez pedig rákos burjánzásokat és mutációkat indított el bennük.

Most az új mérések már nem mutattak ki a halakban radioaktív sugárzást, ugyanakkor ez nem jelent feltétlenül jót.

Az elmúlt 5 évben ugyanis egyszerű generációváltás zajlott le a környék tengeri élővilágában, és a szennyezett populáció aránya visszaszorult. Egy másik indoklás szerint a cézium akár ki is tisztulhatott az élőlények szervezetéből.

A vizsgálatokat eredetileg 2011 áprilisában kezdték, nagyjából egy hónappal azt követően, hogy földrengés és szökőár következtében megsérültek a fukusimai erőmű reaktorai. Az azóta eltelt időben 186 tengeri élőlényfaj egyedeiből vettek mintát.

Az élelmiszeripar mélyen hallgat róla

Az élelmiszeripar is felhasználta ezeket az élőlényeket különféle emberi fogyasztásra szánt konzervek alapanyagául.

A beteg, sérült, fekélyekkel teli rákos cápák látványa ma a búvárok szerint egyre gyakoribb, és az Óceán állapota aggasztó.

Arról persze mélyen hallgatnak, hogy mi folyt az élelmiszeripar szintjén, és mennyire sok fertőzött halhús került az emberek szervezetéve világszerte. Persze ez önmagában még nem fertőző, azonban mutattak már ki olyan esete egyes állatok körében, ahol fertőző rákfajta tizedelte meg az állatokat.

katasztrófa tudomány környezetszennyezés


Megtekintések száma: 64996





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet