Egy 100.000 éves elektromos rendszer darabja? Ezt magyarázza meg valaki

2023. augusztus 12., szombat
Senki sem tudja, hogy egyáltalán hogyan létezhet, és nincs rá egyértelmű magyarázat. Egy letűnt, ember előtti civilizációból hátramaradt technológia?

Léteznek olyan régészeti leletek, melyek nemcsak meghazudtolják történelmünket, de alapjaiban mondanak ellent az ismert világ idővonalának.

Ez sokat sejtető módon azt jelenti, hogy az ember előtt is élhettek bizonyos fejlett fajok a Földön.

Egy prehisztorikus kort megelőző, fejlett technológiával rendelkező idegen, vagy őshonos faj - a paleoasztronautika hívei szerint.

A híres Williams enigmalith - vagy enigmalit - is éppen egy olyan zavarba ejtő lelet, amiről a régészek és a történelemtudomány nem szívesen beszél, ellenben nagy vehemenciával próbálja a szőnyeg alá seperni sokak szerint.

1998-ban fedezte fel ezt a hátborzongatóan érdekes tárgyat egy bizonyos John J. Williams, aki egyébként villamosmérnök volt. A tárgyról később a vizsgálatokat követően kiderült, hogy legalább 100.000 éves, és olyan, mint egy kőbe ágyazott elektromos csatlakozó.

És tényleg. Többféle módszerrel is szemügyre vették ezt a rejtélyes, kiálló pöcköt, ami valóban olyan, mint egy csatlakozó.

Sokan meg is tették, és a mai napig nem találtak rá logikus magyarázatot, hogy mi is lehet a különös anomália a kövön, ami valóban egy csatlakozóra emlékeztet.

A tárgyat a semmi közepén találták meg, mindentől távol. Az elektromos csatlakozó részét még különféle röntgenes eljárásokkal is megvizsgálták, és azt találták, hogy a csatlakozó szerves részét képezi ugyan a kőnek, de ténylegesen eltér, más anyagból áll össze.

A leletet ma Petradoxként említik, egy eszköz, amely egy elektromos alkatrész tagadhatatlan jellemzőivel rendelkezik. A kő rész gránitból áll. A fémrészben kvarc, földpát, és csillám is található.

A geológusok különféle elméleteket próbáltak gyártani arra vonatkozóan, hogyan keletkezhetett természetes módon a csatlakozó része, de senki sem tudta egyértelműen megmagyarázni.

Annál is inkább, mert ha valóban természetes módon, azaz geológiai úton keletkezett volna, már találunk kellett volna hasonlót az idők során azelőtt is, és azóta is.

Az alkatrész maga körülbelül 8 mm átmérőjű, a tárgyból kiálló csapok nagyjából 3 mm magasak, és a csapok közti távolság 2,5 mm, míg a vastagságuk 1 mm.

A tárgyon lévő dolog úgy néz ki, mint egy XLR csatlakozó vagy valami nagyon hozzá hasonló. Ráadásul a tárgy azon része mágnesezhető, tehát bizonyosan különleges fémből áll.

Ohm mérőt is ráhelyeztek már, ez pedig azt mutatta ki, hogy egy nagyon magas ellenállás létezik az egye csapok.

A tárgy egy titokzatos belső szerkezetet hordoz magában, amit a röntgenfelvételekkel sem tudtak megvizsgálni. Volt arról szó, hogy a követ esetleg kettétörik, de ezt a megtalálója végül nem engedélyezte, lévén, hogy sérülhet az egész lelet.

Williams azt állította, hogy az olvadásra utaló nyomok a csapok felső részén egyértelműen arra utalnak, hogy eredetileg nagyon magas hőmérsékleten üzemelhetett, és egy nagy, elektromos gépezet része lehetett.

Sokak szerint egyértelműen egy fejlett ősi civilizációhoz vagy egy földönkívüli fajhoz tartozott.

Vannak, akik úgy vélik, hogy a tudósokat nem érdeklik ezek a tárgyak, mert félnek attól, ami kiderülhet. A lelettel kapcsolatban két lehetőség áll fenn. Mások szerint nagy átverés az egész, bár az erre utaló jeleket a többi szakértő, aki látta és vizsgálta a követ már rég kiszúrta volna.

De akkor mi lehet rá a magyarázat? Az előző emberiség műve lenne, mely valahogyan fennmaradt az idők során?

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély rejtélyek ősi idegenek ősi tudás elveszett civilizációk előző emberiség ősi technológia


Megtekintések száma: 252140

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet