Egy 14. századi ellet lehet az időutazás legújabb bizonyítéka!

2017. október 13., péntek
Olyan, több száz évvel ezelőtti műfogsor maradványait találták meg, mely kísértetiesen hasonlít a mai modern műfogsorokra. Időutazók jártak a múltban, vagy csak egy szerencsés véletlen?

A most megtalált 14. századi lelet lehet a világ legrégebbi, valaha megtalált műfogsora. 

A különlegessége azonban az, hogy bámulatosan nagy hasonlóságot mutat más, modernkori műfogsorokkal. Sokan úgy gondolják, hogy egy múltban ragadt időutazó maradványa lehet.

Ez többekben érdekes kérdéseket vetett fel a lelettel kapcsolatban és megindultak a találgatások, hogy nem-e egy időutazó „maradványait” találták-e meg.

A Pisai Egyetem paleopatológusai a Giunigi család kriptájában bukkantak rá a több száz éves műfogsorra.

A kutatók úgy vélik, hogy a protézist a késői 14. század és a korai 17. század között készíthették el. Műfogsorok már korábban is létezhettek, leírások szerint már az ókorban is készítettek emberi és állati fogakból protézist az etruszkok és a rómaiak.

Ez a lelet azonban nagyon modernnek tűnik, és ténylegesen olyan, mint a modernkori „leszármazottai”.

Sokan ezért már eleve úgy kezdték el emlegetni a leletet, mint egy ooparts-t, vagyis időn és téren kívüli leletet, melynek nem lett volna az adott korban az adott helyszínen léteznie.

Időutazás bizonyítéka is lehet.

Habár szövegekből ismernek hasonló tárgyakat ebből az időszakból, eddig nem volt rá ismert régészeti bizonyíték.

A sírboltban talált műfogsor az első ebből a történelmi időszakból, és ezért jelentős a fogászat történetében. Sokakban felvetődött az, hogy egy időutazás maradványa lehet, pontosabban egy múltban ragadt időutazó műfogsora lehet.

A rejtélyes műfogsor jelenleg az egyetlen, amit találtak, de sok hasonló készülhetett, ezekre azonban nem találtak bizonyítékot, így ez az egyetlen ismert hasonló lelet.

Ezért hiszik azt, hogy talán nem is az adott korba való. Alaposan meg is vizsgálták a leletet, hogy kizárják azt, hogy esetleg egy moderkori műfogsor került bele más történelmi korból álló rétegekbe.

A vizsgálatok azonban megerősítették azt, hogy a fogsor a 14. század környékéről származik.

Ha valóban időutazóé, akkor valószínűleg a múltban ragadhatott. Ez az egyik legnagyobb veszélye az időutazásnak. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy valaki a múltba visszautazva végleg ott ragadhat, és ott kell leélnie az egész életét.

Bizonyos régebben élt történelmi figurákról is azt sejtik, hogy talán időutazók lehettek, korukat meghaladó gondolkodásuk és különös szokásaik miatt.

Hogy pontosan ki lehetett a műfogsor viselője, és hogy valóban időutazó volt-e, vagy csal egy érdekes, régészeti leletről beszélünk, azt mindenki döntse el maga.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan bizarr időutazás


Megtekintések száma: 197732

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet