Egy 18. század boszorkány arcát sikerült rekonstruálni: megelevenedik a múlt!

2018. február 21., szerda




Így nézhetett ki egy IGAZI boszorkány! A tudósokat teljesen meglepte! Lent találod a képet!

A történelem és a paranormális múlt talán legnagyobb rejtélyei közé tartoznak a boszorkányok. 

A boszorkányokkal kapcsolatban ugyanis rengeteg bizarr legenda létezik, olyanok, melyek ezeknek a nőknek a természetfeletit képességéről mesélnek.

Úgy tartották, hogy a boszorkányok olyan paranormális erők birtokában voltak, melyek magától a gonosztól eredtek.

Annak idején nem is véletlen az, hogy rengeteg különféle boszorkányper borzolta a kedélyeket, és gyakran máglyán elevenen égették el őket, vagy épp a folyóba dobták őket.

Nagyon régóta áhítozott már a tudomány azért, hogy képet kapjanak arról, hogyan is néztek ki egykoron ezek a boszorkányok.

Óriási meglepetést okozott azonban a kialakult, 3D arc rekonsturkció....

A tudósok és antropológusok alig akartak hinni a szemüknek.

A történelem gyakran tartogat igen érdekes meglepetéseket. Például azt, hogy hogyan is nézett ki egykoron egy igazi, vérbeli boszorka.

A Dundee Egyetem munkatársai ugyanis egy 18. századi maradvány alapján rekonstruáltak egy arcot. Ez egy 313 éve elhunyt boszorkány maradványa volt, aki börtönben halt meg, így nem tudták elégetni.

A nő egy boszorkányper elítéltje volt, az eljárás során „beismerte”, hogy közösült az ördöggel. A korszakban úgy tartották, hogy a boszorkányok az ördöggel való nemi érintkezésből merítik erejüket.

A boszorkány neve Lilias Adie volt.

Egyes elképzelések szerint a „boszorkány” önkezével vetett véget életének.

Lilias Adie maradványait egy tengerparton temették el egy hatalmas szikla alá, az alacsony és a magas apály szintje közé. Feltehetőleg a korabeliek ezzel azt akarták elkerülni, hogy a nő később visszatérjen a halálból.

A kutatók úgy vélik, hogy korábban nem készült rekonstrukció skót „boszorkányokról”, ugyanis többségük maradványai megsemmisültek a kivégzések során.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen bizarr történelem boszorkányok hátborzongató múlt érdekesésg


Megtekintések száma: 28570





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet