Egy 2000 éves fémtábla tesz említést először Jézusról?

2016. december 4., vasárnap




Minden régész és szakértő szerint hiteles a most megtalált közel 2000 éves fémtábla, mely először említi Jézust, és Isten mibenlétéről is információkkal szolgál. Az évtized vallási leletére bukkantak?

Olyan, több ezer éves fémtáblára bukkantak, mely az első, minden korábbi leletet megelőző dokumentum, mely említést tesz Jézusról. Hogy ez miért jelentős? Mert a lelet 2000 éves.

Különleges lelet, mely más megvilágításba helyezi Jézust

A táblát még 2008-ban találták, de csak most tudták biztos adatok és kutatási eredmények alapján publikálni az erről szóló átfogó tanulmányt.

Megállapították, hogy a dokumentum arról is említést tesz, vagy legalábbis utal rá, hogy Jézus nem egy saját vallást alapított annak idején, hanem egy korábban létező, sok ezer éves, Dávid királyhoz köthető ideológiát próbált feltámasztani.

Egy Jordániában élő beduin férfi fedezte fel a különleges, egyben páratlan régészeti leletet. Eleinte ő maga sem volt tisztában a talált dolog jelentőségével, később azonban elvitte szakértőkhöz, akiknek azonnal felkeltette az érdeklődését.

A táblák 3 kapocsszerű gyűrűvel vannak összefűzve, és különböző ábrák, 2000 éves „üzenetek” vannak rajta, melyek említést tesznek egy személyről, mely egy az egyben ráillik Jézus Krisztusra.

Eddig nem ismert tények Jézusról és Istenről

A régészeti szakemberek azonnal megfejtették az üzenetet, és az ábrák jelentését, ami valóban egyértelműen Jézusra utalt. És ez még csak a kezdet volt, ugyanis olyan dolgok voltak benne leírva, mely merőbe szokatlan volt, és a Bibliával is ellentmond egyes pontokon.

Többek között említést tesznek a szimbólumok és ábrák arról, hogy Jézus nem a saját vallási ideológiáját indította el annak idején, hanem egy korábbi ideológiát, mely Dávid királyhoz vezethető vissza.

Ez azt jelenti, hogy Jézus és ténykedése némileg teljesen más megvilágításba kerülhet, hiszen erről nem tesz említést egyértelműen a Biblia.

Az első dokumentumként tartják számon, mely Krisztust említi. Arról is szó esik, hogy Isten egyszerre férfi és nő is egyben. Vagyis mindkét nemmel rendelkezik.

Hogy ez hogyan lehetséges, vagy hogyan kell értelmezni, azt még nem fejtették meg a kutatók, és rengeteg elképzelés létezik arra vonatkozóan, hogy mik lehetnek a lehetséges értelmezések, interpretációk.

A kereszténység rejtett titkai

Sokan úgy vélik, hogy ennek a leletnek nem lett volna szabad előkerülnie, mert ha ugyan nem mond ellen a Bibliából tudott dolgoknak, mindenképpen megkérdőjelezi egyes pontokon.

Olyan dolgokat árul el, melyek korábban nem voltak egyértelműek, vagy ismertek. Isten nemére vonatkozóan például a Biblia igen zavarosan fogalmaz. Az utóbbi években egyre több olyan lelet került már elő, melyek Jézus, és a Biblia által tanított dolgoknak mondanak ellent.

Barnabás evangéliuma szerint például Jézus maga is halandó volt. Sőt, ez az apokrif irat azt is kijelenti, hogy Jézust soha nem feszítették keresztre, és valójában utódai is voltak, így ma is élő vérvonala lehet, akárcsak a híres Dan Brown könyv által említett teória szerint.

A könyv Pál apostolt "A szélhámos"-nak hívja. A könyv azt is állítja, hogy Jézus élve szállt fel a mennybe, és hogy helyette Júdás Iskáriótest feszítették keresztre.

Ha a közvélemény szélesebb körben ismerné meg ezeket a dokumentumokat, talán az egész egyház romba dőlhetne. – tartanak sokan tőle.

rejtély rejtélyek összeesküvés vallás jézus isten történelem biblia


Megtekintések száma: 76771





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet