Egy 243 km kiterjedésű náci bázis hever 848 méter mélyen az Antarktisz alatt?

2022. június 30., csütörtök




A kutatók lefúrnának a jég alá, hogy kiderüljön mi az igazság azzal a hatalmas kiterjedésű anomáliával kapcsolatban, melyről jelenleg senki sem tud semmi biztosat. Egyesek szerint egy meteorit becsapódási krátere, mások szerint viszont végre megtalálhatták a nácik által épített titkos bázist az Antarktisz jege alatt.

Nagy kiterjedésű anomália a jég alatt

Az Antarktisz Wilkes Land régiója alatt található valami, amiről még nem tudják pontosan, hogy micsoda, de hatalmas kiterjedésű.

Az anomália már korábban is észlelve volt, így nem most fedezték fel gyakorlatilag, de most került újra középpontba, mivel a rengeteg elemzés, kutatás, és geológiai vizsgálat ellenére sem tudták kideríteni, hogy miről lehet szó.

A titokzatos valami 243 kilométeres kiterjedéssel rendelkezik, és 848 méter mélyen található. Több kutató véli úgy, hogy le kellene fúrni a jégpáncél legmélyére, hogy pontosan ki tudják deríteni, hogy mi lehet.

Korábban voltak már olyan vélemények, hogy talán ez egy óriási meteorit ütötte kráter lehet, méghozzá azé az űrszikláé, mely kipusztította a dínókat.

Nem valószínű, hogy becsapódási kráter lenne

Azonban időközben biztossá vált, hogy a Chicxulub-kráter tehető felelőssé a tömeges dinoszaurusz pusztulásért 65 millió évvel ezelőtt, tehát ez volt a valódi aszteroida kráter helye.

Ez persze ugyan nem zárja ki, hogy ez esetben is egy kráterről legyen szó, azonban sokan úgy válik, hogyha két ekkora kráter is lett volna a Földön, akkor két hatalmas becsapódást kellett volna túlélnie a bolygónak.

Ez pedig azt jelenti, hogy a dinoszauruszok után másodjára is ki kellett volna pusztulnia szinte mindennek a bolygón. Valóban voltak tömeges fajkihalások, melyek részben ismeretlen eredetűek voltak, de ezek már közel sem voltak olyan mértékűek, mint a 65 millió évvel ezelőtt végbement kataklizma.

Titkos náci bázis

Mivel továbbra sem tudni semmit, ezért egyre többen úgy gondolják, hogy igazak lehetnek azok a legendák, melyek arról szólnak, hogy titkos náci bázist építettek a Németek a második világháború alatt.

A bázis arra szolgált, hogy a háborús időszak alatt titkos operatív támaszpont legyen, a háború esetleges elvesztését követően pedig oda lehessen menekíteni a náci elit tagjait, és a teljes vezérkart.

Ráadásul Hitler fejében is egy elég érdekes ideológia rajzolódott ki akkoriban. Hitler ugyanis meg volt arról győződve, hogy az árja fajnak valamilyen módon köze lehet Atlantiszhoz.

Talán az ősi germánok is innen származtak. Atlantiszban az adott kort meghaladó kultúrával és technikai eszköztárral rendelkeztek az emberek. Egy idő után a németek az Antarktisz jege alatt sejtették a néhai Atlantiszt. A bolygó minden zegzugát bejárták, erről rengeteg feljegyzés is fennmaradt, titkos, ismeretlen német alakulatokat említve a világ egzotikus tájain, akik kerestek valamit.

Összefüggő esetek

A hatalmas anomália ügye szorosan összefügghet azzal a felfedezéssel, amit néhány hónapja tettek orosz csapatok.

Ekkor az Északi-sarkon több mint 500 különlegesen felbecsült, nagy értékkel bíró tárgyat fedeztek fel egy egykori náci bázis romjai között, melyet állítólag ősi leletek felkutatására hoztak létre a sarkvidéken.

1938 és 1939 között a németek expedíciót vezettek a Déli-sarkhoz. 1945 júliusában pedig egy német tengeralattjáró, a U-530 megjelent az argentin tengeri bázisnál, Mar del Plata-nál, amelyet a következő hónapban az U-977 követett.

Mindezek nem lehetnek véletlenek.

Persze nem árt hangsúlyozni, hogy ez csak egy elmélet, de mivel jelenleg sem tudni pontosan, mi rejtőzik a mélyben, 800 méter alatt, így bármelyik teória igaz lehet.

összeesküvés történelem eltitkolt tények nácik titkos bázisok németország


Megtekintések száma: 324594





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet