Egy 36 éves nő is a koronavírus áldozata Nagy-Britanniában

2020. április 4., szombat




Nem is volt ismert betegsége ráadásul. - írja az Index

Meghalt egy 36 éves koronavírus-fertőzött ápolónő Nagy-Britanniában, akinek nem volt semmilyen más ismert betegsége – írja a Sky.

Areema Nasreennél március 13-án jelentkeztek az első tünetek, majd egy héttel később mutatták ki szervezetében a koronavírust.

A háromgyerekes anya 16 éve gondnokként kezdte a munkát, később szerezte meg szakképesítését, és lett ápoló abban a kórházban, amelynek intenzív osztályán kezelték a halála előtt.

Nagy-Britanniában az Országos Egészségügyi Szolgálat (NSH) 72 éves történetében még nem volt akkora kihívás, mint amekkorával a koronavírus miatt kell most szembenéznie a rendszernek 

A hatóságok nyugdíjazott orvosokat és ápolókat hívnak vissza a munkába, és elhalasztják a rutinbeavatkozásokat, hogy nagyobb kapacitás maradjon a koronavírus-fertőzöttek kezelésére.

A kormány közben több ideiglenes kórházat igyekszik felhúzni, és azért küzd, hogy be tudjon szerezni még több ezer lélegeztetőgépet, illetve nagy mennyiségben védőfelszerelést, maszkokat és kesztyűket.

Közben Károly herceg, II. Erzsébet királynő 71 fia hétfőn elhagyhatta a házi karantént azután, hogy korábban pozitív lett a koronavírustesztje, és enyhe tünetei is voltak. 

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Index


Megtekintések száma: 30130





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet