Egy 90 évvel ezelőtt eltűnt hajó került elő a Bermuda-háromszögből? Ezt magyarázza meg valaki

2023. szeptember 26., kedd
A kubai partiőrség jelentette be az esetet. Cáfolhat minden eddigi tudományos megközelítést?

Nemrégiben valami olyanra bukkantak a kubai partok mentén, amit nem tudtak hová tenni, mert elméletileg nem is létezhetne. Arról van szó, hogy a kubai hatóságok egy óriási hajó rozsdás, elhagyatott roncsára bukkantak.

A hajó annyira régi volt, hogy biztosak voltak benne, hogy sokkal régebb óta lehet a vízen, mint néhány év.

Utána is járták, és a hajó az adatok alapján nem más, mint az SS Cotopaxi, mely 1925 decemberében tűnt el. Amikor nyoma veszett, senki sem tudta, mi is történt, és a hajót soha nem találták meg. A legérdekesebb az volt az egészben, hogy eredetileg a Bermuda-háromszögben veszett nyoma.

Havana nyugati részén találtak rá a partoknál.

A hajó puszta léte is sok korábbi elméletet megcáfol a Bermuda-háromszöggel kapcsolatosan. Többek között azokat az elméleteket is, hogy metángáz kilövellések lennének a felelősek az eltűnésekért, hiszen ezeknek el kellett volna süllyesztenie a hajót.

Arra egyelőre nincs magyarázat, hogy pontosan mi történhetett a hajóval, és annak legénységével, a hajóra feljutó hatóságok ugyanis üresen találták a fedélzetet.

Megnézték a hajózási naplót, ebből annyit tudtak meg, hogy 1925 december elsején vége szakadt, és soha többé nem írtak újra bele.

Eredetileg 32 ember volt a fedélzetén az eltűnéskor, és 2340 tonna szenet szállított W. J. Meyer kapitány felügyelete alatt.

Kuba kormánya ezért egyfajta nyomozást kezdett el sürgetni az ügyben, hogy kiderítsék, mi is történhetett. Biztosak ugyanis abban, hogyha rájönnek, mi lett a hajóval, talán a Bermuda-háromszög megfejtéséhez is közelebb kerülhetnek.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély hihetetlen rejtélyek megmagyarázhatatlan bermuda háromszög


Megtekintések száma: 180961

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet