Egy amerikai tiszt kitálalt: kinek előnyös az Európába való orosz betörés veszélyének mítosza

2019. április 20., szombat




MacGregor szerint nem létezik – sem az a veszély, hogy Oroszország Európába, sem pedig hogy Kína Délkelet-Ázsiába akarna betörni. Így szükségtelen amerikai csapatokat külföldre telepíteni.

„Semmiféle orosz seregek nem gyülekeznek Európa határain – arra készülve, hogy megtámadják a Nyugatot és meghódítsák Európát. Semmi ilyesmi nincs” – hangsúlyozta MacGregor.

A nyugalmazott ezredes megjegyezte, hogy kínai csapatok sem gyülekeznek Korea vagy Délkelet-Ázsia határain. Nem terveznek betörést Thaiföldre, Vietnamba vagy a Koreai-félszigetre. 

Amerikai csapatok külföldi állomásoztatása emberek egy szűk csoportjának előnyös, akik ebből óriási nyereségeket húznak.

MacGregor annak a véleményének adott hangot, hogy az amerikai uralkodó osztály pénzhez jut a különböző „érdekcsoportoktól”. A lobbisták nagy összegeket fizetnek a Capitolium embereinek, hogy azok támogassák a csapatok külföldi állomásoztatásával kapcsolatos projekteket.

„A külföldi katonai jelenlét számukra valóságos kincsesláda” – jegyezte meg.

MacGregor kifejtettem, hogy a világ minden részén állomásoztatott amerikai csapatok inkább a Mexikóval való közös határt védelmezhetnék.

Mint mondta, az eddig odavezényelt kontingens nem tud megbirkózni a menekültáradattal. 

A migránsok beáramlása hasznára válik a hivatalnokoknak. Az amerikai kormányban pedig leendő szavazópolgárokként tekintenek a migránsokra.

Ugyanakkor MacGregor elismerte, hogy az amerikai vezetésnek nincs lehetősége hazahívni az országba a katonákat. Márpedig ha elismerik, hogy szükségtelen a csapatokat külföldön állomásoztatni, akkor nem fogják tudni mivel megindokolni a felduzzasztott katonai költségvetést.

Korábban az Izvesztyija közölte: Klaus Kleber, a német ZDF televízió műsorvezetője az egyik hírműsorban azt állította, hogy „Oroszország betört Észtországba”. Utóbb nyugalomra intette a nézőket, és közölte: ez csupán egy példázat.

Ám „teljes mértékben realisztikus példázat”.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen politika háborúk oroszok háttérhatalom


Megtekintések száma: 42346





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet