Egy aszteroida becsapódás riasztó forgatókönyve

2016. december 6., kedd




Mit tennénk, mi volna a vészforgatókönyv arra az esetre, ha megtudnánk, aszteroida fog a Földbe ütközni?

Sokan fantáziáltak már el arról, mit tennének, ha egy óriási aszteroida csapódna a Földbe. Vagy legalábbis megtudnánk a hírt, hogy ez hamarosan bekövetkezhet.

Az egész világ az eget figyeli

Hogyan reagálna a NASA, az amerikai hadsereg, és a kormány, és legvégső esetben mi, az átlag polgárok?

Azt már rengeteg különféle filmben láthattuk, hogy mi történne, ha valóban becsapódna egy óriási üstökös, vagy aszteroida a Földbe. De a tényleges helyzetben hogyan reagálnának a világ országai és mikor tudnánk meg, hogy baj van?

A gyanú nem alaptalan, ugyanis a legvalószínűbb forgatókönyv szerint a lehető legkésőbb értesítenék a közvéleményt, amikor már nem lehet majd visszatartani az információt.

A NASA bár folyamatosan figyeli az eget, alig pár százalékát képes leképezni, és vizsgálni, így bármikor szembetalálhatjuk magunkat egy nagyobb aszteroidával, mely vészesen keresztezi Földünk pályáját.

Információ eltusolás

Nem csak közkedvelt filmes klisé, a valóságban is megpróbálnák eleinte az információkat eltitkolni a világ elől. Ha ugyanis kiderülne, hogy egy hétig tarthat csak a világ, mindenki megbolondulna. A társadalom a feje tetejére állt, mindenki kompenzálni szeretne az életén, akár a másik kárára is.

Kaotikus állapotok lennének, amihez rengeteg rendvédelmi erőre lenne szükség, holott azzal kellene foglalkozni, hogy megoldást találjanak a vég elkerülésére.

A végsőkig folyna ez az eltusolás, a megjelenő információkat pedig eleinte hiteltelenné tennék. Amikor már cáfolhatatlan bizonyítékok lennének arra, hogy valami tart a Föld felé, mondjuk a távcsöveken keresztül is érzékelni lehetne, akkor tartanának egy sajtótájékoztatót az ügyben.

A titkos lista

Állítólag létezik egy lista, amin olyan nevek szerepelnek, akik ilyen esetben soron kívül értesítendők. Ezek javarésze kutató, csillagász, mérnök, vagy olyan szakember, aki nagy segítség lehet egy esetleges mentő megvalósítása során.

A lista egy másik listát is tartalmaz, melyben a világ fontosabb – anyagi és szellemi – befolyással rendelkező emberinek neve van.

Őket kell minden áron kimenekíteni, biztonságos helyre vinni, hogy a kataklizma bekövetkezése esetén is legyen esély a túlélésükre. Ezek az emberek nem csak iparmágnások, és pénzes gazdag emberek lesznek, bár javarészt valóban ők lesznek többségben, mivel az ő vagyonukból lehetséges finanszírozni ezt a nagyszabású menekítő akciót.

Ha nem sikerülne megakadályozni a világvégét, akkor Egészen biztos, hogy tartanának egyfajta beszédet, egy utolsó sajtótájékoztatót az emberiség nevében, melyben az embereket tájékoztatnák a végről.

Ekkorra azonban a társadalom már teljes káoszban fog fuldokolni, és valójában már a becsapódás előtt több millió ember halna meg a káosz okozta kataklizmában.

világvége globális kataklizma kataklizma aszteroida


Megtekintések száma: 22756





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet