Egy atlantiszi nőalakról írnak a történelmi dokumentumok?

2017. április 17., hétfő




Ha létezett, akkor Atlantisz is létezett, és vele együtt egy mára elveszett kultúra is.

Egy merőben megdöbbentő, és rendkívül érdekes elmélet felveti annak a lehetőségét, hogy Artemisz, a vadászat görög istennője áttételesen atlantiszi eredetű lehetett.

Persze fenntartásokkal kell kezelni az itt olvasott elméletet, de ha mélyebben mögé nézünk, látni fogjuk, hogy talán lehet benne valami.

Egyes történelmi utalások, információk ugyanis arra utalhatnak, hogy Artemisz valójában atlantiszi volt, vagy legalábbis közel állt hozzájuk, és az ő kultúrájukat, életmódjukat vitte tovább.

Artemisz eredetileg a legendák szerint Ortügia szigetén született, a mai Szicília területén. A mitológia leírja, hogy Apollónt - ikertestvérét - segítette életének elején. Az elmélet úgy hozza kapcsolatba az egykori Atlantisszal Artemiszt, hogy a szülei - Zeusz és Létó - annak idején ott születtek.

Így lényegében atlantiszi vér csörgedezett az ereiben, és az atlantiszi kultúrából merített az életében.

Artemisz felnövekedvén az erdőket járta. Szívből szerette az erdőt és imádott vadászni. Ám különös módon soha nem evett az elejtett vadból, ugyan is vegetáriánus volt, a vadászatot csak sportként űzte. Ezért aztán soha nem is áldoztak neki húst, kizárólag növényi eredetű dolgokat.

Egyes történelem kutatók szerint az atlantisziak szintén rendkívül fejlettek voltak, és táplálkozásuk is eltért az akkori világ népeitől, ugyanis nem ettek húst, vagy csak különleges alkalmakkor.

Eszerint Artemisz életmódja az atlantiszi kultúra mérvadó életmódját követte.

Az istennőt a rómaiak is tisztelték Diana néven.

Noha Artemisz lelkén jó néhány gyilkosság szárad, vitathatatlanul érdekes egyéniség, akinek alakját a görög mitológia méltán őrizte meg, ezért rengeteg különféle találgatás látott napvilágot vele kapcsolatban, mint amilyen ez is.

Hogy valóban atlantiszi eredetű volt-e, azt nem tudni.

Mások szerint ezek az utalások, és a szoros párhuzamok lehetnek akár a véletlen művei is, míg az elméleti kiagyalói úgy gondolják, hogy Artemisz egyértelműen atlantiszi felmenőkkel rendelkezett, és az atlantisziak tanítása szerint élte az életét.

Atlantiszról nincs túl sok információ az írott történelemben, de ahhoz pont elég van, hogy egyértelműen ki lehessen jelenteni, hogy létező kultúráról, és népről beszélünk.

Az atlantisziak mindenben fejlettebbek voltak, mint a többi nép.

Teljesen összhangban éltek a természettel, nem, vagy csak nagyon ritkán ettek állatot, és védelmezték a Föld ökoszisztémáját, mert már akkor tisztában voltak vele, hogy ez nagy érték.

Innen eredhetett Artemisz felfogása is. Artemisznem csak vadászni szeretett, de védte is az állatokat és a növényeket is. Azaz erdészeti feladatokat is ellátott. Bár nem volt hivatásos orvos, ismerte a gyógynövényeket, így gyógyított is.

A gyógynövények magas szintű ismerete a többi tényezőt figyelembe véve szintén sejteti, hogy talán atlantiszi tudást birtokolhatott.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség történelem elveszett civilizációk atlantisz


Megtekintések száma: 315523





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet