Egy azték isten templomát találhatták meg

2016. december 6., kedd
Olyan 650 éves templom romjaira bukkantak, melyet egy azték istennek emelhettek.

Nemrég fedezték fel a különleges régészeti helyszínt mexikói régészek, akik az előzetes információk szerint egy 650 éves templom maradványait tárták fel. A templomon azonnal látták, hogy nem egy szokványos templom, mert azték jegyeket viselt magán.

Azték templomot találtak

A csontvázmaradványokat is rejtő helyszínt Mexikó belvárosának központjától északnyugatra találták meg.

Az ásatások még folynak, de az már most nyilvánvaló, hogy egy azték isten tiszteletére építhettéka templomot.

A szakértők azt feltételezik, hogy Ehecatl azték szélistennek szentelt templomot találtak - közölte a Mexikói Nemzeti Antropológiai és Történeti Intézet a hír kapcsán.

A kör alakú építmény átmérője 14 méter, jelenlegi magassága 1,2 méter. Létét márciusban fedezték fel három méter mélyen a Mexikóváros központjától északnyugatra lévő Tlatelolco negyedében egy régi szupermarket területén végzett munkálatok során, de csak most hozták nyilvánosságra.

A területen végzett munka során a szakértők számítottak arra, hogy cserépdarabokra vagy emberi maradványokra bukkanhatnak. Meglepetésükre azonban mélyebbre ásva egy templomot találtak - mondta el Pedro Francisco Sánchez Nava, az INAH régészeti koordinátora.

Emberi maradványok

A templomban talált csontokról megállapították, hogy hat gyermek és két felnőtt maradványai lehetnek, de hogy pontosan hogyan lelték a halálukat, azt még nyomozzák.

Persze lehet azért sejteni sanyarú sorsukat ugyanis valószínűleg az azték istennek feláldozott emberi áldozatok voltak.

Az aztékok ugyanis nagyon komolyan hittek abban, hogy ilyen emberi áldozatokkal vezekelhetnek az istenek előtt, így elnyerve az istenük bizalmát.

Az aztékok hatalomra kerülése mintegy 150 évvel azelőtt kezdődött, hogy Hernán Cortes 1520-ban meghódította Mexikót.


Az aztékok rejtélye

Az aztékok mindig is kifejezetten rejtélyes népnek számítottak, titokzatos kultúrával, fejlett vallási nézetekkel. Már a korhoz képest, ugyanis ma már nem mondanánk fejlettnek az olyan vallásgyakorlást, ahol egymást áldozzák fel az emberek egy felsőbbrendű, mitikus lény kegyeiért.

Sokan tartják azt róluk, hogy azért voltak olyan egyeduralkodók a területükön, mert nagyon összetartó népség voltak, és rendkívül fegyelmezettek, ez az emberáldozatot bemutató szertartásaik leírásaiból is kiderül.

rejtély rejtélyek történelem


Megtekintések száma: 59592

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet