Egy BBC dokumentumfilm azt bizonyítja, hogy Jézus egy Issa nevű buddhista pap volt?

2017. július 4., kedd




Jézus életének állomása, és az egyház története talán merőben máshogy volt, mint ahogyan ma ismerjük?

Jézus élete csupa rejtély, és nem túlzunk, ha az mondjuk, hogy Jézus az egyik legtitokzatosabb, legvitatottabb személyiség a világtörténelemben.

Életéről elég sok információ áll rendelkezésre, de a 13 éves kora és a 29 éves kora közötti időszakról még a Biblia sem tesz szinte semmi említést.

Egy BBC dokumentumfilm azt állítja, hogy erre megvan a magyarázat, és egy sötét titkot rejt. Jézus ugyanis egy buddhista szerzetes volt, akit végül nem is feszítettek keresztre.

Az egész történet egy orosz doktor beszámolóján és kutatásain alapul, akit Nicolas Notovitchnak hívtak, és rengeteget járt Tibetben, valamint Afganisztában a 19. században.

Tibetben sok időt töltött el egy kolostorban, ahol megismerkedett egy Hemis nevű szerzetessel.

Ő mesélt neki egy olyan dokumentumról, mely Jézusról írt, akit a helyiek valójában Issa-ként emlegettek és hívtak, ami Isten fiát jelentette.

Érdekes módon Issa története egy az egyben megegyezett a Bibliában leírtakkal. Szegény családba született bele valahol Izraelben az első században.

A helyiek i s ismerték és egy hihetetlenül erős szellemiségű vallási vezetőként írták le. Sokan úgy gondolják, hogy Jézus a Bibliában elveszettnek hitt hiányzó éveit 13 éves korától 29 éves koráig itt tölthette Tibetben, mint buddhista tanításokat tévő szerzetes.

Ráadásul a kolostorokban talált ősi iratok és leírások mind egybevágnak a Bibliában leírt, pontosabban nem leírt hiányzó évekkel. Mintha csak megtalálta volna a kirakós hiány darabját, ami tökéletesen beleillett a nagy egészbe.

Amikor a Szent Ember meghalt, sok szerzetes úgy jósolta, hogy hamarosan jönni fog valaki, akiben Buddha szelleme lesz benne. Egy gyermek, egy 13 éves gyermek, aki tiszta lelkű és bölcs lesz.

Őt hitték a dalai láma reinkarnációjának. Amikor elérte a kort, elhozták a szüleitől, hogy Tibetben lelje meg asaját útát, és mutassa meg másoknak is a megfelelő utat.

Ezért sokan hiszik, és a BBC dokumentumfilm is ezt bizonyítja, hogy Jézus buddhista szerzetesként tevékenykedett abban az időszakban, amiről semmit vagy alig ír a Biblia.

Jézusnak később számos nagy tanítása volt Rajagrita és Jagganath városaiban, és Benarseben, azonban végül száműzették, ezért a Himalája rejtett hegyei között épült kolostorok vidékére menekült.

Jézus végül Sindh-ben telepedett le, ahol szellemi csendességbe vonult el egy időre. Az szinte bizonyos, hogy a kereszthalála valójában egy átverés volt, hogy ezzel alakítson egy ú vallást, és erősítse meg majdan az egyházat, beteljesítve egy hamis messiás történetet.

Valójában elmenekült, Afganisztánban maradt, melyet több zsidó levél és feljegyzés is "megörökít". Többen emlékeznek ezekben a levelekben Jézusra, aki több évet is eltöltött a Kasmír-völgyben, mígnem 80 éves korában el nem hunyt.

Rengeteget utazott, és sok időt töltött Indiában, így a Tibeti vidékeken összesen 61 évet élt. Rejtélyes módon még írja is van az egyik helyi kis faluban, ahová a helyiek szerint Isten fia van temetve.

Sokan nem tudják, mit higgyenek erről az egészről, és hogy Jézus valójában Indiában járhatott-e. Egyes történelmi nyomok viszont bizonyítékként szolgálhatnak arra vonatkozóan, hogy ebben az elméletben lehetett valami.

Talán az egyház nem véletlen hagyta ki a Bibliából a hiányzó éveket, és talán soha nem is volt egyetlen apokrif irat sem, mely a fiatal évet taglalta volna, nem véletlenül.

Hiszen az egyház által hirdetett áldozattal teli messiás történet így kerek.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés vallás jézus isten egyház


Megtekintések száma: 64116





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet