Egy cég már azt állítja: biztosítja az örök életet mindenki számára

2023. január 2., hétfő
Az általuk kifejlesztett eljárás már majdnem kiforrott, és elmondásuk szerint egy ember teljes tudata átültethető lesz egy több dimenziós holografikus adattárolóra.

Létezik olyan, hogy örök élet? Aligha. A tudósok még mindig nem jöttek rá arra, hogyan lehetséges, hogy az ember életét meg tudjuk hosszabbítani, és a testet meg lehessen fiatalítani.

Noha rengeteg az ígéretes kísérlet, és több ízben értek el ezek az elmúlt 3 évben eredményt, még nagyon messze lehet a siker.

Ellenben van egy cég, mely most azt állítja magáról, hogy biztosítani tudja akár napjainkban is az örök élet lehetőségét bárkinek egy forradalmian új megoldással.

Az ötlet távolról emlékeztet minden idők egyik legsötétebb hangulatú sorozatának, a Black Mirrornak a “Be Right Back” című részére, ahol az elhunyt online kommunikációjából építenek fel egy virtuális személyiséget, csak annál egy fokkal komplexebb.

A HUMAI először is a mesterséges intelligencia és nanotechnológia felhasználásával eltárolná a páciens személyiségének minden apró részletét a viselkedésétől kezdve a szófordulataiig, majd az adatokat betáplálnánk egy elhunyt ember még élő agyába, amit beültetnének egy mesterséges testbe, vagy adattárolóra.

AZ eljárásnak az a lényege, hogy az emberi tudatot leképezik egy holografikus adattárolóra, ami nagyon kicsi, és teljesen átlátszó.

Ez az adattároló holografikusan tárolja az adatokat, több dimenzióban, ami olyannyira megnöveli az élettartamát, hogy egyes becslések szerint több milliárd évig működőképes tud maradni.

Erre a tudatod átmásolva, leképezve az emberi elmét örök időkre el lehet tárolni, és lehet használni.

Egyelőre csak tárolásról van szó, de az egy biztos belépő lehet az öröklétbe a szakemberek szerint, mivel aki a teljes tudatát átmenti ezekre a tárolókra, az a jövőben több ezer vagy száz év múlva fel fog tudni támadni, és addig is egy virtuális közegben fog „létezni”.

Azt a vég vezetői is elismerték, hogy a tudat leképezésének eljárása még nem létezik, de már komolya kísérletek zajlanak az ügyben.

Ezek egy jó része nagyon ígéretes eredményeket mutat, ami azt jelenti, hogy pár éven belül bárkinek – aki elég pénzt fizet – lehetősége nyílik arra, hogy belépjen az öröklétbe.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika az emberiség jövője


Megtekintések száma: 121462

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet