Egy eddig nem látott atmoszférikus jelenséget azonosíthatott a tudomány – A téridő fodrozódása lehet?

2019. április 26., péntek




Lehet, hogy megvan a titokzatos, felső atmoszférában létrejövő fényekre a magyarázat?

Az atmoszférában érdekes jelenségek ütik fel a fejüket már hosszú idő óta. nagyon fontosnak tartják a kutatók, hogy ezeket sikerüljön a tudomány szemszögéből megmagyarázni.

Ezt már csak azért is így gondolják, mert alapvetően számtalan ismeretlen folyamattal találkozni odafenn az égben.

Különös fénykisülések, villámlások, érdekes villanások... a tudomány ezek egy részét nem tudja megmagyarázni.

Ez pedig rengeteg különféle kérdést vet fel a világunkkal, és annak működésével kapcsolatban.

A felső atmoszférában megjelenő, tölcsér alakú fények - melyet sokan csak medúzaként emlegetnek - is olyan jelenségek, melyekre sokáig nem volt ésszerű magyarázat, de még csak elmélet sem.

Nem véletlen, hogy egyes fizikusok már azt is felvetették, hogy ezek sebtében nyíló téridő portálok lehetnek, vagy a téridő eddig nem ismert fodrozódásai.

Ezekről úgy tudni, hogy főleg trópusi viharok felett jönnek létre, néha alatta.

Az ilyen és ehhez hasonló fényeket egyébként az űrből is látni, korábban többször számoltak be a Nemzetközi űrállomás legénységéből arról, hogy látják ezeket a szokatlan, bizarr fényjelenségeket.

Valamiféle elektromos kisülési folyamat, egy olyan, melyben a kémiai reakciók és a folyamat pontos mikéntje még ismeretlen az emberiség számára, de már nyomon vagyunk - jelentette ki egy időjárással, globális űridőjárással is foglalkozó kutató.

De alkalomadtán még olyan délibábok képei is felsejlettek, amiknek nem lett volna szabad létezniük.

2016-ban például a Puerto Rico közelében telepített különleges kamerarendszer a Karib-tenger felett kialakult vihart figyelte, amikor olyan különös alakú villámot rögzített a felhők felett, amilyet szabad szemmel nem is igen lehet észlelni.

Egyrészt ezek a kisülések annyira gyorsan zajlanak le, hogy az emberi szem nem is érzékeli őket, másrészt bizarr alakú, szertefoszló kisülésgócot eredményeznek, ahogyan azt a kikockázott képen is láthatod.

Ez egy fényes glória mintegy 85 km-rel a Föld felszíne felett, és a hosszú csápok lenyúlnak egészen 30 km-es magasságig. Bámulatos, ritka, és nagyon rejtélyes jelenségek, egyes kutatások szerint közük lehet a szintén nem kevésbé rejtélyes gömbvillámokhoz is.

Bármi is az, a tudomány egyre közelebb jár a megfejtéséhez, ezért ha megismerik a jelenséget, sokkal többet fognak tudni nem csak a Földünk felső légkörének működéséről, de a világban zajló kisülési, és egyéb folyamatokról is.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes rejtélyek


Megtekintések száma: 52214





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet