​Egy elf bar 16 doboz cigire való hatóanyagot is tartalmazhat – figyelmeztetnek a szakemberek!

2022. szeptember 29., csütörtök
A manórúd durva veszélyforrás lehet, a magyar kormány riadó fújt, tűzzel-vassal ki kell csavarni a fiatalok kezéből!

SZÜLŐK, FIGYELEM!

A gyerekeket már zsarolják és kihasználja az elf bar maffia, mert ők még jogilag nem büntethetőek, velük terjesztik!

NYOMOZ A RENDŐRSÉG! Börtön is járhat az új őrület miatt!

Ráadásul nagyon durva egészségkárosító hatása van.

Úgy tönkre teheti a gyerekeink tüdejét egy-egy elf bar, azaz manórúd, mintha kapásból 16 doboz cigit szívott volna el.

Ezek a nikotin mennyiségre vonatkoznak, és még az egyéb ismeretlen, bizarr összetevőkről ne is beszéljünk…!

Átfogó akciót indít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) egy új típusú eldobható elektromos cigaretta, az Elf Bar kereskedelme ellen

– jelentették be szerdai sajtótájékoztatójukon a szervezetek képviselői.

Az Elf Bar egy folyadékkal előre feltöltött, akkumulátorral ellátott, eldobható elektromos cigaretta, amelyet különböző számú „szívási kapacitással”, többféle ízben és színben, különböző töménységű nikotintartalommal lehet beszerezni.

A terméket kifejezetten a fiataloknak szánták, olyan az ízvilága (van számos gyümölcs, továbbá például banánturmix, gumimaci vagy energiaital, esetleg blue razz lemonade ízű).

Semmilyen egyértelmű leirat nem létezik arról, hogy miféle színezőanyagok vannak a folyadékokban, sem arról, hogy a hevítő eszköz hogyan működik, hány fokra hevíti föl a folyadékot.

Ez azért nagyon fontos, mert különböző hőmérsékleteken különböző anyagok más-más alkatrészekre (aldehidekre és más kémiaia vegyületekre) bomlanak.

“Az viszont biztos, hogy mindenféle idegen anyag provokál valamifajta immunfolyamatot a tüdőben, ami az egész szervezetre ki fog hatni. És teljesen biztos vagyok abban, hogy

ha egy fejlődő tüdőbe egy ilyen nedves aldehides, e-faktorokat tartalmazó gőz bejut, akkor annak a tüdőnek a fejlődése, az nem jól, nem a természetes módon fog történni.

Horváth Gábor, a NAV ellenőrzési szakfőigazgatója elmondta,

a fiatalok nincsenek tisztában azzal, hogy egy-egy ilyen termék akár 2,5, vagy – magasabb nikotintartalom esetén akár 16 – doboznyi cigarettának is megfelelhet, ezért az életüket is veszélyeztetik, ha szívják.


Megtekintések száma: 82950

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet