Egy fekete lyuk belsejében élünk? - Csillagközi átjáró van a galaxisunk közepén?

2016. augusztus 11., csütörtök
Lehetséges, hogy egy óriási fekete lyuk belsejében élünk. A galaxisunk közepén pedig egy óriási csillagközi portál található, melyen átjáró van egy másik univerzumba. Ha az elméleti kutatások igazak, akkor az ősrobbanás sem az volt, aminek látszik, és nem is az utolsó...

Régóta boncolgatják már a kérdést a csillagászok, hogy mi lehet a galaxisunk közepén.

A központi elem, mely körül forog minden – és így a mi naprendszerünk, és bolygóink is – akkora gravitációs vonzással rendelkezik, hogy lassan, de biztosan magához húzza a körülötte kialakult testeket.

Erről a valamiről nem sokat tudunk.

A tudósok szerint egy óriási méretű fekete lyuk, vagy egy féregjárat lehet.

fekete-lyuk-jarat

Felvetődött az is, hogy ez a hatalmas fekete lyuk egy napon – több millió év múlva – bekebelezi az egész galaxist, így naprendszerünket, és a Földet is. Ez azonban nem mostanában fog bekövetkezni, hanem több millió, vagy milliárd év múlva.

Átjáró egy másik univerzumba

Ha valóban egy fekete lyuk van a galaxisunk közepén, akkor az elnyelt anyaggal el kell számolnia a fizika törvényei szerint.

Korábban úgy gondolták, hogy a fekete lyukban elnyelődő anyag soha nem jut ki, és az információ valamint a fény sem, azonban az elmúlt években ez a nézet megváltozott.

Ma már Stephen Hawking is azt állítja, hogy a fekete lyukban elnyelődő anyag nem tűnik el, csak átalakul, és kiszabadul valahol teljesen máshol.

fereglyuk-2

Ez vetette fel, hogy a fekete lyukak másik oldalán, az ún. fehér lyukaknál a korábban elnyelt anyag, a fény, és az információ kifelé áramlik.

A fehér lyukakra jelenleg még nincs konkrét bizonyíték, de kézenfekvő lenne létezésük, és matematikailag is valószínűsíthetek.

Ez elméletben azt jelenti, hogy a galaxisunk közepén található fekete lyuk is vezet valahová. Talán egy másik univerzumba.

Az is nagy talány, hogy ha valóban egy másik világba vezet minket, a tér és az idő mely pontjára kerülnénk.

Különböző téridő síkok

Különböző téridő síkok létezhetnek, melyekben különböző világok alakulhattak ki. Ezekben a világokban más és más fizikai és kvantumfizikai törvények uralkodhatnak.

Egyes elméletek szerint a világ és a történelem összes létező variációjából kialakult egy-egy sík, és ezen síkok között lehet ugrálni a fekete lyukakon keresztül.

Tehát egy alternatív elérhető univerzumban lehet, hogy Németország nyerte a világháborút, és megvalósult a Nagy Német Birodalom, míg egy másik univerzumban nem haltak ki a dinoszauruszok.

multiverzumok-sokasaga

Ezekre a felvetésekre természetesen nincsen bizonyíték, azonban sok filozófus, és elméleti kutató lehetségesnek tartja a fekete lyukakon keresztülvezető titkos átjárókat.

Sokak szerint az idegenek is így közlekednek, és akik rendelkeznek a féreglyukakon át történő utazáshoz szükséges technológiával, azok a tér és idő rácsszerkezetének bármelyik pontjára képesek eljutni viszonylag rövid idő alatt.

Csak idő kérdése, és önmagába roskad a világegyetem

A világegyetem tágul, de az a tágulás nem fog örökké tartani, és egyes elemzések szerint az univerzum majd egy adott ponton hirtelen a szingularitásba fog omlani, mint amilyen az ősrobbanás előtti pillanatokban volt a világ.

osrobbanas

Azaz tér, idő és információ egyetlen pontba fog sűrűsödni.

Ez pedig később egy újabb ősrobbanást fog majd eredményezni. Végső soron nem tudhatjuk, hogy az általunk ismert ősrobbanás vajon ténylegesen az első ősrobbanás volt-e vagy már a sokadik, a végeláthatatlan sorban.


Megtekintések száma: 18005

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet