Egy friss felmérés szerint a keresztények fele megdöbbentő állításban hisz!

2017. augusztus 29., kedd




Ez alapjaiban kérdőjelezheti meg a Biblia tanítását, és Jézus Krisztust?

Egy nemrégiben több ezer ember bevonásával elvégzett kutatás hihetetlenül megdöbbentő, már-már botrányos eredményre jutott.

Ugyanis a megkérdezettek között keresztények is voltak, akiket különféle a vallással kapcsolatos kérdésekkel bombáztak, és feljegyezték azt, hogy mit válaszolnak ezekre a kérdésekre.

A válaszadásokból egy igen meglepő dolog rajzolódott ki, mégpedig az, hogy a keresztények közel egynegyede nem hisz a feltámadás gondolatában.

Ez azért furcsa, és zavarba ejtő, mert a Bibliából tudjuk, hogy volt feltámadás. Nem is egyszer, de a két legfigyelemreméltóbb eset az, amikor Jézus feltámasztott Lázárt a halottaiból, később pedig a saját keresztre feszítését követően harmadnapon feltámadt.

A tanulmányban, és ebben az alapos kérdőívben közel 2010 ember vett részt. A minta ugyan nem reprezentatív, de elég nagyszámú ember bevonásával készült ahhoz, hogy mérvadó legyen.

Emellett számos más meglepő, és érdekes tény látott napvilágot, melyet szintén ebből a tanulmányból hámoztak ki.

Az eredmények szerint például a nem vallásos emberek FELE hiszi, hogy van élet a halál után.

Az ateista emberek 17%-a gondolja úgy, hogy a Bibliát szóról szóra - azaz szó szerint - kell értelmezni.

A vallásos emberek között furcsa módon ez az arány már 31% volt, az aktív keresztény életet élőknél pedig egészen elképesztő, 57%-os arányt mértek.

Ha a nagy kerek egészet nézték a megkérdezettek körében, akkor a megkérdezett emberek közel fele nem hitt abban, hogy van feltámadás.

Az emberek 46%-a hisz abban, hogy van valamiféle élet a halál után, de nem tudták megmondani, hogy ez pontosan mi. Egy túlvilág, vagy a mennyország.

Ez a felmérés jól láthatóan viszonylag megdöbbentő eredményeket szült.

Különösképpen igaz ez azokra a keresztényekre, akik egyszerűen nem hiszik el a feltámadást, így a Bibliát is bizonyos értelemben nem tekintik ezek szerint mérvadónak.

Hogy ez hogyan tetszhet Jézus Krisztusnak, aki ő maga is feltámadt, vagy Lázárnak, akit feltámasztottak, nem tudni, mindenesetre érdemes elgondolkodni ezen a jelenségen, ugyanis egyesek szerint ez az arány évről-évre nőni fog.

Az emberek ugyanis elkezdték saját maguk értelmezni a Bibliát, és megfigyelhető az a jelenség, hogy egyesek bizonyos tanításokat befogadnak, más tanításokat pedig egyszerűen figyelmen kívül hagynak.

Filozófiai értelemben pedig ez azt is jelenti, hogy ma az emberek fejében különböző verziójú Bibliák élhetnek, aszerint, hogy az egyes evangéliumokról, és dolgokról hogyan alakították ki az álláspontjukat.

Ha a niceai zsinatot napjainkban tartanák, a Biblia teljesen más lenne, világítottak rá a kutatók.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány vallás jézus isten biblia hit


Megtekintések száma: 79879





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet