Egy gyógyszergyár vezérigazgatója kiteregette a gyógyszergyárak szennyes titkait

2017. április 1., szombat
Megdöbbentő dolgokról mesélt.

Ha tudnánk, pontosan mik zajlanak a gyógyszeripar berkein belül, soha többé nem bíznánk a gyógyszerészekben, és aligha vásárolnának az emberek gyógyszereket.

Sokan állítják, hogy annyira piszkos titkokról van szó, hogy azok egy része már-már gyomorforgató.

Az orvosok lekenyerezése, nap mint nap való megfenyegetése, és méregdrágán kínált, valójában nagyon olcsó hatóanyagok a betegekre való rásózása zajlik világszerte.

Az egészségügyi rendszerek mindenhol ugyanazzal a hatásmechanizmussal működnek: minél több bőrt lehúzni a betegről.

A pénztárcáinkhoz akarnak közelebb férkőzni, és nem a betegségekhez - tisztelet a kivételeknek, merthogy azok is akadnak, azonban ez a cikk most nem róluk szól.

John Virapen, aki 35 évig gyógyszeripari bennfentes volt, és egy gyógyszergyár vezérigazgatója, kitálalt minden szennyes titkot, ami a gyógyszeripar mögött áll.

Nem tudományos tesztelések

Rengeteg hatóanyagot úgy tesztelnek, hogy nem biztosítanak megfelelő klinikai körülményeket a tesztekre. Ez azért van így, mert olcsóbb így elrendezni a dolgokat, és sokkal költséghatékonyabb, no meg gyorsabb.

Sokszor ugyanis nem a tudományos kutatások, hanem a piac állapota, és a tendenciák döntik el, hogy egy gyógyszert mikor adjanak ki, mikor induljon meg a tömeggyártás

Az Eli Lilly svédországi vezérigazgatója szerint ez megengedhetetlen, és nem lenne szabad így működnie egészségügyileg veszélyes hatóanyag esetében. Nagyon gyakran az is előfordul, hogy a tudományos kísérleteket úgy manipulálják, hogy sok pozitív eredményt hozzanak ki.

Ezzel pedig emberek millióinak életével játszanak…

Orvosok megvesztegetése

John Virapen Mellékhatás: Halál című könyvében leírja az egész folyamatot, hogyan veszik rá a gyógyszergyárak az orvosokat, hogy az ő termékeiket írják fel.

Nagyin gyakran különféle juttatásokat ajánlanak föl nekik, ha egy adott gyógyszert felírnak. Ilyenkor, aztán ha a kínált ajánlat nem talál süket fülekre, akkor az illető praktizáló orvos boldognak, boldogtalannak ugyanazokat a készítményeket írja fel, szinte attól függetlenül, hogy mi baja. Ha megvan a kvóta, akkor ő úgyis jól jár, és meg van a nyári nyaralás a Kanári-szigeteken.

Hogy mi lesz a beteggel? Legfeljebb nem hat, kidobta a pénzért, vagy jobban megbetegszik, de az nem baj, hiszen akkor újra viszontláthatja. Legalábbis sokan így gondolják.

Időnként persze vannak orvosok, akik nem dőlnek be ennek, és nem megvesztegethetőek. Őket aztán vagy el is kerülik utána, vagy szemmel tartják, de van, hogy megfenyegetik őket, vagy megpróbálják ellehetetleníteni a praktizálásukat.

Erről a tényről rengeteg orvos számolt már be világszerte, hiszen a gyógyszeripar érdekeltségeibe eső folyamatok olajozottan működnek a Föld minden táján.

Új betegségeket ültetnek el a köztudatban

Igen gyakran előfordul az is, hogy évről-évre új betegségekről számolnak be. Valójában azonban nem létezik ennyi betegség, és csak újakat akarnak elültetni a köztudatban.

Sokak szerint az általános figyelemzavar, a hiperaktivitás mind-mind olyan folyamatok, melyek nem valódi kórképek, mégis gyógyszereket találtak ki tájuk, mert azokat lehet eladni, és még több profitot termelnek vele.

Különféle folyóiratokban fizetett cikkekkel jelenítik meg az új dolgokat, a legaktuálisabb hamis kutatásokat, legalábbis több ember számolt be ezekről, akik korábban ezekben a körökben mozogtak.

Gyanúsan sok a reklám a tévében, ami valamilyen gyógyszerhez köthető, és ez nem véletlen. Minél több embernek akarják eladni ezeket a termékeket, és annak örülnek, ha minél több a beteg ember.

Hazánkban is dől mindenfelé a tévében a különféle fájdalomcsillapítók, és antibiotikumok reklámja. Sőt, újabban pro biotikumokat is árulnak, holott régen enélkül is megvoltak az emberek, és sokkal egészségesebb társadalomban éltünk.

Mivé fog hosszabb távon fajulni ez az egész folyamat? Még nem tudni, mindenesetre a gyógyszeripar előbb vagy utóbb teljesen be fogja kebelezni a betegeit....

OSZD MEG másokkal is!

egészség gyógyszerlobbi egészségügy gyógyszeripar


Megtekintések száma: 345769

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet