​Egy hihetetlenül hatékony szer a penész ellen! Elpusztítja a gombákat és véget vet a kellemtelen szagoknak

2020. november 5., csütörtök




Ez zseniális!

A fürdőszoba az a hely, ahol nem csak a testünket tisztítjuk, de sokszor a gondolatainkat is.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy maga a fürdőszoba is tiszta legyen; erről minden, magára valamit is adó embernek feltétlenül gondoskodnia kell. De bármennyire is törekszünk, előbb-utóbb a fürdőszobánk eldugott sarkaiban, de legfőképpen a csempék fugái között felüti a fejét a szörnyű penész.

Az üzletek polcain ma már rengeteg féle tisztítószer található, de ezek hatása sokszor nem elég a teljes sikerhez; egyesek bőrirritáló, bőrizgató hatásúak, míg mások olyan, túl intenzív szaggal rendelkeznek, ami már nagyon kellemetlen. 

Most viszont a Bidista.com szerkesztősége megismerteti veled ennek a házi készítésű szernek az összetevőit, ami kiválóan használható a fürdőszoba teljes körű penészmentesítésére, ezenkívül tisztít, elpusztítja a baktériumokat és ráadásul még egészségkárosító hatása sincs.

Penészgomba elleni szer

Hozzávalók:

két evőkanál teafa illóolaj

két pohár víz

egy evőkanál alkohol

Elkészítése és felhasználása:

Egy szórófejes flakonba öntsük bele a hozzávalókat és jó alaposan rázzuk össze. Permetezzük be a problémás helyeket a folyadékkal, majd várjuk 10 percet. Ezután nedves ruhával töröljük le, mint ahogy azt általában szoktuk.

A teafa illóolaja erős fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkezik, az alkohol pedig azért szükséges, mert a teafa illóolaja vízben nem, illetve nagyon rosszul oldódik. 

Az alkohol segít, hogy az illóolaj feloldódjon, és ezenkívül baktériumölő hatása is van. Ennek a szernek egy további kellemes tulajdonsága is van, tudniillik nem túl erős illatú, ezért szellőztetéssel könnyen eltávolítható.

Igazából említhetnék még egy kiváló penészgombaölő-szert is, azaz az ecetet, ami kétség kívül hatékony, de jellegzetes, erős illata van, mely meglehelősen sokáig megmarad.

Érdemes tehát a fenti gombaölő szert neked is kipróbálni, meglátod, meg fogsz lepődni a hatékonyságán! Ne feledd megosztani ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel!

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 23173





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet