Egy idegen invázió könnyen harmadik világháborúba torkollhat

2017. március 20., hétfő




Egy szakértő állítja, hogy a nemzetek és nagyhatalmak nincsenek felkészülve egy esetleges idegen invázióra.

Az Amerikai Védelmi Minisztériumnak dolgozó Nick Pope szerint egy esetleges idegen invázió esetén annyira nem lennének felkészülve a világ államai a támadásra, hogy az invázióval egy időben egy harmadik világháború is kitörhet.

A szakember 1991 és 1994 között egy olyan ügyosztályon dolgozott a szervezeten belül, mely az idegenek, és az idegen repülőszerkezetekkel kapcsolatos megfigyeléseket nézte át, vizsgálta újra.

Szerinte végzetes hiba, hogy nincs egy olyan egységes világ, mely megakadályozhatna egy földönkívüli csapást.

A Nick Pope által felvetett probléma valós, és ezt a problémát még az Érkezés című szintén idegenekről szóló nem túl régi sci-fi is felveti.

A világnak nincs egy egységes "arca", és kormánya, ami irányíthatná a bolygó különböző nemzetállamait vész esetén, vagy globális fenyegetettség idején.

Elmondása szerint ennek a világkormánynak nem is kellene feltétlenül szüntelenül működnie, már az is elég lenne, ha protokollként lépne életbe invázió esetén.

A világ jelenlegi felépítésével az a baj, hogy nincs egységes fellépés, egyes nemzetek más-más reakciót adnának egy idegen megszállásra, vagy akár kapcsolatfelvételre is, ami bolygóközi háborúhoz vezethet, de Nick Pope szerint az sem zárható ki, hogy a földönkívüliek inváziója mellett egy harmadik világháború is kirobbanhat az egyes nemzetek között.

Az a legfőbb gond, hogy a legtöbb kormánynak semmiféle terve nincs arra az esetre, ha ez bekövetkezne, és nem játszanak el a gondolattal, de ha váratlanul beállítanak az idegenek, eluralkodhat a káosz.

Az sem kizárt, hogy egyes nemzetek az idegenekkel paktáljanak le a saját túlélésük érdekében, valamilyen alku részeként, így robbanhatna ki a harmadik világháború.

Az is komoly problémát szülhet, hogy az idegenek fogadására sem vagyunk felkészülve, ami azt jelenti, hogy nem lennénk képesek megérteni őket, sem kommunikálni velük, ami nagyon nagy bajokhoz vezethet, ahogyan az az Érkezés című filmben is látható volt.

Az idegenek esetleges technológiája is komoly konfliktusokat szülhet, pedig ha rossz szándékkal érkeznek, az emberiségnek egyesülve lenne csak esélye ellenük.

Nick Pope szerint ezért égető fontosságú lenne, ha a jövőben a nagy világhatalmak, és a kis országok is kidolgoznának egy egységes tervet arra az esetre, ha egy földönkívüli fenyegetéssel találná magát szembe a Föld.

Hisz gyakorlatilag bármelyik pillanatban beállíthatnak, megvan rá az esély… 

tudomány harmadik világháború idegen invázió globális kataklizma


Megtekintések száma: 23301





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet