Egy igazi sellő csontjait rejtheti egy Japán templom?

2021. június 29., kedd
A helyiek úgy hiszik, igazi sellőtől származó csontok maradványai őrzi a Ryuguji templom.

Tudtad, hogy a sellők és hasonló lényeknek van egy speciális neve Japánban? A legtöbben ugyanis ningyo néven hivatkoznak rájuk, és maga a kultúra is számos utalást tesz a létezésükre.

Azt csak kevesen tudják vagy gondolják, hogy ezek a sellők egyáltalán nem hasonlítanak Disney rajzfilmekből megismert formára.

A valóságban - már ha léteztek ténylegesen sellők - nem voltak annyira tündérszerűek, pláne nem voltak kifejezetten vonzó látvány.

Sokkal inkább hatottak valamiféle démonnak, mint félig ember, félig hal lényeknek. Fogaik hatalmasak voltak, és pengeélesek, arcuk pedig eltorzult, mintha valami szörny arca lenne.

Nem csak a Japán kultúrában, hanem számos más kultúrában megfigyelhetőek sellőkre utaló leírások.

Hogy ténylegesen éltek-e a világon sellők, az sokáig vita tárgya volt, azonban a történelmi utalások, és a róluk készült különféle ábrázolások mind arra utalnak, hogy bizony éltek a bolygón, sok más különös lény mellett.

Ezeknek a lényeknek aztán halálukkor csak a csontjaik maradtak hátra, melyek nagyrészt elvesztek a tengerek mélyén, a különféle üledékek között.

Azonban néhány speciális esetben egy-egy sellő maradványait konzerválták, és megtartották. Éppen ilyenekre bukkantak az egyik ősi japán templomban is.

A Ryuguji templomról ugyanis azt tartják, hogy nemrégiben sellők maradványaira bukkanhattak benne, és ezeknek a különös lényeknek a csontjai ott rejtőznek ezek között az ősi falak között.

A Fukuoka városában található templomban a helyiek szerint már évszázadok óta őrzik annak a példánynak a maradványait, melyet még a 13. században sodort partra a víz a Hakata-öbölnél.

Sokáig úgy hivatkoztak rá, mint egy mélytengeri sárkány istenre, ami akkoriban volt a sellő elnevezése.

A sellők csontjai állítólag szerencsét hoznak, és jó ómennek tartják őket, amik szerencsét hoznak. Mára egyedül hat csont létezik, de rejtély, hogy ez a hat csont egy és ugyanazon egyedtől származik-e, vagy az évszázadok alatt más-más leletek gyűltek össze egy helyen.

A szkeptikusok természetesen ne győzte meg a lelet, és azt állítják, hogy sellők valójában nem is léteztek, és hogy a csontok nem máshoz tartoztak eredetileg, mint egy másik állathoz, amit még nem fedeztek fel.

Azonban a nagyon is humanoidszerű lényhez tartozó jól kivehető hátúszók mégis a sellőkről szóló legendák igazáról árulkodnak.

rejtély rejtélyek kriptid


Megtekintések száma: 60679

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet