Egy ismeretlen bolygó rejtőzik a nap mögött?

2016. március 27., vasárnap




Egy űrfelvételen a nap mögött felsejlik valami, ami akár egy óriási bolygó körvonala is lehet. Sikerült elkapni a rejtélyes, velünk szemben a nap mögött keringő másik Földet?

A Yohkoh obszervatórium által készített felvételen - mely az első új generációs napfelvételek egyike - egy szokatlan kontúr rajzolódik ki a nap mögött.

A felvételeken március 24-én készítették, és a felvétel készítésével közel egy időben egy másik eszköz, egy másik felvétel is készített a napról, azon azonban nem látható az objektum.

Rögtön megindultak a találgatások, hogy talán sikerült lekapni a nap mögött, velünk ellentétesen szimmetrikus pályán keringő másik Földet.

parhuzamos-fold

Régóta kering egy elmélet a tudományos berkekben és az interneten egyaránt, miszerint elképzelhető, hogy egy másik Föld kering a naprendszerben, azonban olyan pályán teszi ezt, hogy a mi szemszögünkből sohasem látható, mert a nap takarásában van.

A hírhedt WOW-szignált (vagy Hűha! jelet) sem kizárt, hogy innen küldték. Erről az azóta se dekódolt jelről már egy korábbi cikkünkben is beszámoltunk.

Számba kell venni azt a lehetőséget is, hogy csak valamiféle kamera hibáról van szó, azonban ha kiderül, hogy nem képhiba látható a felvételen, akkor a lehetőségek száma véges.

ellentetes-fold-a-nap-mogott

Egy görög filozófus, Philolaus ókori feljegyzéseiben többször is említést tesz egy bolygóról, mely a Föld hasonmása, ami egy láthatatlan központi objektum körül kering, akárcsak a mi napunk, és az univerzum összes égitestje.

Sokak szerint az ellentétes Föld nem más, mint a mennyország, vagy éden, ahová az elhunyt emberi egyedek kerülnek haláluk után.

Mindezek persze csak pusztán találgatások, hiszen még egyelőre senkinek sem sikerült bebizonyítania, hogy van valami a nap túloldalán.

Ha tényleg az ellentétes Föld körvonalairól készítettek felvételt, akkor a méretei óriásiak lehetnek. Jóval nagyobbak, mint a Földé. Egyes vélekedések szerint azonban a körvonal becsapós, mert a nap gravitációs ereje - amivel a bolygókat is maga körül tartja - képes lehet optikai torziós hatást kiváltani, vagyis ez esetben a körvonalak sokkal nagyobbnak tűnnek, mint amekkorák valójában.

mennyorszag-2

Sokan vannak azon a vélekedésen, hogy a Nap mögötti égitest talán maga a Nibiru. A Nibiruról rengeteg legenda és elmélet kering, melyek főleg a világvégével, és 2012-vel voltak kapcsolatosak.

Akármi is van a nap mögött - ha valóban van egyáltalán valami - az előbb vagy utóbb ki fog derülni. Azt rebesgetik ugyanis, hogy a NASA és az amerikai kormány a jövőben olyan missziókat fog bejelenteni, melyek éppen azt hivatottak tisztázni, mi van a nap takarásában.

rejtély rejtélyek


Megtekintések száma: 24922





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet