Egy japán művész hátborzongató alkotásai az ember belső világáról

2017. február 11., szombat




Zavarba ejtőek a Mari Shimizu által készített babák, és sokat elárulnak a bennünk lakozó sötétségről.

Létezik egy japán művész, aki egyáltalán nem szokványos játék babákat készít, amikben 3 dimenzióban olyan dolgokat helyez el és épít meg, ami egyszerre elgondolkodtató, és nyugtalanító.

Ugyanis mindegyik alkotása elárul rólunk valamit. A saját belső világunkról, az emberi önzésről, a gonoszságról, és mindenről, ami bennünk lakozik, sötét gondolat szintjén.

Mari Shimizu már évek óta foglalkozik műalkotások készítésével, de csak nemrég határozta el, hogy alkot valami nagyon mélyet, ami megszólítja az embereket, amikben mindenki magára ismer egy kicsit.

Ezek a munkák olyan jól sikerültek, hogy akár egy horrorfilm jobb díszletei is lehetnének, vagy akár ötletet is adhatnának.

A japán művész játék babákat szerzett be, majd azoknak vájta ki a belsejüket, és ott, szó szerint bennük valósította meg vízióit.

A szürrealizmuson belül leginkább Hans Bellmer náciellenes fényképész munkái inspirálnak. Bellmer is gyakran használt fel babákat a fotóihoz, és kicsit hasonlítanak egyes momentumai a Shimizu által felvetett, megalkotott érzetekkel.

Shimizu művei igen sokrétűek, és az emberiségben lakozó, az egyénekben rejlő nagyon nehéz gondolatokat, víziókat jeleníti meg. Nagyon gyakori visszatérő elemek a nyulak, amiket tudatosan használt több alkotása esetében is.

Ez ne véletlen, ugyanis a nyulat Japánban olyan állatnak tartják, mely képes túljárni mások eszén.

Egy biztos: Shimizu művei nagyon groteszk vonásokat hordanak magukon, és akik már látták őket, vagy fotókon megszemlélték őket, nyugtalanságot éreztek.

Ez a nyugtalanság pedig abból ered, hogy a művész kendőzetlenül mutatta be az emberi jellemet, a nyers valójában, egy nagy adag vízióval megtámogatva.

Sok téma felsejlik ezekben az alkotásokban, mint például a vallás, a mitológia, a halál, vagy éppen a természet.

Ha neked is tetszettek a képek, és szerinted is kellően elgondolkodtatóak, OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség bizarr ijesztő


Megtekintések száma: 124371





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet