Egy kaliforniai cég megoldotta az örök élet kérdését

2015. december 4., péntek
Egy egészen beteg ötlettel. A HUMAI nevű cégnek olyan ötlet jutott eszébe, ami minimum sci-fibe illik.

[dropcap]M[/dropcap]esterséges intelligenciával támasztanák fel az elhunytakat. Bizarrul hangzik. Az ötlet távolról emlékeztet minden idők egyik legsötétebb hangulatú sorozatának, a Black Mirrornak a “Be Right Back” című részére, ahol az elhunyt online kommunikációjából építenek fel egy virtuális személyiséget, csak annál egy fokkal komplexebb.

A HUMAI először is a mesterséges intelligencia és nanotechnológia felhasználásával eltárolná a páciens személyiségének minden apró részletét a viselkedésétől kezdve a szófordulataiig, majd az adatokat betáplálnánk egy elhunyt ember még élő agyába, amit beültetnének egy mesterséges testbe.

humai-rekreacio

Ha az agy elkezdene elöregedni, a cég egyszerűen újraklónozná, így gyakoratilag megvalósulna az örök élet – legalább is ha elhisszük, hogy az így létrehozott ember még mindig ugyanaz lenne, aki meghalt.

Bár az ehhez szükséges technológia momentán még távolról sem áll rendelkezésre, az örök életre áhítozóknak addig sem kell aggódniuk, hiszen a cég nagyon szívesen eltárolja a páciensek agyát lefagyasztva, amíg ki nem okoskodják, hogy az elképzelést hogyan lehet átültetni a gyakorlatba.

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 1108

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet