Egy kisfiú elindított valamit, egy környezetbarát újrahasznosított terméket, ami elképesztő erőket mozgathat meg!

2018. november 13., kedd




Mi történik a temetői mécsesekkel? Hogyan lehet újrahasznosítani a félig égett gyertyákat? Ki és hogyan segíthet, hogy környezettudatos termék legyen a szemétbe szánt megemlékező mécsesekből?

Egy kisfiú kérdése adta az ötletet a ReMécses kitalálójának. Mint a videójuk is bizonyítja, van egyszerű és olcsó megoldás arra, hogy a már kidobásra váró üvegcsék, műanyag tárolók újra hasznosak legyenek. Íme a megoldás:

"ReMécses

Felemelő érzés, hogy az ötlet a 7 éves Somától származik és nem tőlem. A temetői gyertyagyújtás alkalmával azt kérdezte, mi lesz a mécsesek sorsa ott, a mindenki keresztjénél. Mondom, biztos kidobják őket, de megbeszéltük, hogy utánajárok. Így kerültem a VÜSZI Gödöllői Városüzemeltető Kft. vezetőjéhez, aki megerősítette a sejtésünket, valóban kidobják őket. Egyben a zöldhulladékkal, a művirágokkal, sörös dobozokkal, mindenestül. Illetve nem ők, hanem mi. Mi emberek nem foglalkozunk vele, és mondunk le róluk abban a pillanatban, ahogy a betonra helyezzük. A temetőgondnokság elvégzi a piszkos munkát, eltakarítják a romokat utánunk, már ha épp van autójuk, amivel elszállítsák és maradt gázolaj a tank alján… November 8-án csörgött a telefonom, az Igazgató Úr hívott, hogy másnap lesz a szállítás, ha szükségünk van a mécsesekre vigyük nyugodtan. És vittük, hogy megmutassuk Nektek kedves Olvasók, igenis van ReMény és tudunk szemléletet formálni.

A ReMécses projekt előzménye, hogy a kezes-lábas játszóházunk kínál gyertyaöntés alkotó állomást is, családi napokon, karitatív programokon készítünk egyedi teamécseseket.

Fejlesztettünk egy biciklivel hajtott viaszreszelő gépet, segítségével a folyamat gyorsul, a reszelék hamarabb megolvad.

Értékmentő ötletünk lényege, hogy a gyertyaöntésben szerzett többéves tapasztalatainkat és eszközeinket ötvözzük a szemléletformáló Recycling megoldással. Megfigyeltük, hogy a félig égett mécseseket a közkeresztnél már senki sem gyújtja újra, ezért, mint hulladék megy a kukába, és ami a legrosszabb: nem kerül újrahasznosításra.

A csomagolásul szolgáló üvegkelyheket, fémkupakokat és a maradék mécseseket begyűjtjük, újraolvasztjuk és kanócozzuk, így forgatjuk vissza másod-, harmad-, illetve akárhányszor.

A ReMécsest ÖKO kereskedelmi partnereknél szeretnénk értékesíteni, ahol a vásárlók tudatos környezetvédők, hiszünk abban, hogy támogatják az elképzelésünket.

A főpróba remekül sikerült, a srácok nagyon élvezték. A tömeges begyűjtésre és a feldolgozási technológia továbbfejlesztésére több ötletünk is van, ezekről később fogunk beszámolni. A folyamatba általános iskolás osztályokat, csökkent munkaképességű, fogyatékkal élő embereket is szeretnénk bevonni, ezáltal munkát biztosítunk a számukra.

Köszönjük, hogy elolvastátok a cikkünket és megnéztétek a videónkat, kérjük osszátok meg, hogy mielőbb elindulhasson a kezdeményezésünk.

Biró Szabolcs - alapító tulajdonos kezes-lábas játszóház"

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Szeretlekmagyarország.hu

érdekes hihetetlen magyarország


Megtekintések száma: 11693





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet