Egy korábbi magyar tag mesél a szcientológia árnyalt működéséről: betekintés a legbizarrabb vallási szekta mögé! - VIDEÓ

2017. október 21., szombat
Vajon miért van egyes országokban teljesen betiltva, vagy támadás alatt a szcientológia egyháza?

A szcientológia egyháza mindig is egy igen sajátos működésű egyház volt. Nemrégiben megrázta a sajtót a hír, miszerint házkutatást – kvázi razziát – tartottak az egyház – vagy sokak által szektaként titulált – központjában.

Megdöbbentő dolgokra derült fény.

Vallatószobákat, különféle rejtélyes szerkezeteket találtak ott, melyek feltehetően hazugságvizsgáló gépek lehettek.

Miért van egyes országokban betiltva a szcientológiai egyház, illetve milyen kockázata van az államra és az egyénre nézve?

Nagyon érdekes kérdés, és egy interjúban az Echo Tv-n feszegették ezt egy szakértővel, és egy korábban "kiugrott" szcientológiai egyház taggal.

Megdöbbentő dolgokat és tényeket tártak fel arról, hogy pontosan mi is zajlik az egyház falain belül itthon és világszerte.

A szcientológiai egyházat nagyon sokan egyfajta elitista biznisz szektának tartják, talán nem véletlenül. Mindemellett az alapvető ideológiai és eredettörténete is meglehetősen fura.

Csak egy példa: Hisznek a földönkívüliek létezésében. A világ több országában, így Németországban, Franciaországban, Görögországban az elmúlt években különböző állami szintű fellépések történtek ellene.

Állításuk szerint a szcientológia tudományos módszerek alkalmazása szellemi kérdésekre. A huszadik század első felében fejlődésnek indult fizikai tudományok tették lehetővé a szcientológia kifejlesztését.

A szcientológia előtti hatalmas méretű tudományos előrehaladással nem volt egyenrangú a humán tárgyak előrehaladása.

Az ember tudása a fizikai univerzumról messze túlszárnyalta önismeretét. Az ilyen kiegyensúlyozatlanság magyarázatot adhat azon dolgok többségére, melyek felkavarták a társadalmat, és a jövőjét fenyegetik.

A szcientológia vallásként határozza meg magát.

A szcientológia elsősorban szellemi lénynek tekinti az embert, ami nagyon különbözik a tudományos felfogás által támogatott nézőponttól, mely az embert úgy tekintette, hogy az pusztán anyagi tárgy, kémiai anyagok bonyolult kombinációja, egy inger-reakció mechanizmus.

Látható tehát, hogy sokaknál kiverte a biztoístékot, és rengetege egyfajta átverésnek tartják az egészet.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség vallás szceientológia szekta szekták


Megtekintések száma: 90211

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet