Egy kvantumszámítógép által generált valóságban élünk? Mi van, ha a mátrix valóság?

2019. április 29., hétfő




Életben vagy? A mátrix valóságos? A szimulációs hipotézis egyre inkább egy tudósok által is valószínűnek tartott magyarázata lehet a világunk "létezésének". Talán a valóság semmi más, mint egy szimuláció által keltett illúzió.

Mi van, ha a világ, melyben élsz, valójában nem létezik? És így, te, mint ebben a világban lő élőlény, saját magad sem létezel?

Semmi sem valós. Minden csak egy illúzió. Dolgokra húzunk rá fogalmakat, melyek megfoghatatlanok, és mi magunk adunk nekik jelentést.

A halál is csak egy illúzió. Valójában nincs olyan, hogy valaki meghal, mivel a minket alkotó apró "alkatrészek" bár élőnek tűnnek, minden lebontható szervetlen anyagok és azok között végbemenő kémiai folyamatokra.

Vagyis végső soron nem vagyunk élők, és minden élő dolog mögött egy élettelen, rideg rendszer húzódik.

Az élet mögött egy mesterséges struktúra van.

Az intelligens tervezés jelei pedig egyértelműsítik számunkra azt, hogy a világegyetem, és a Föld is egy meghatározott céllal jött létre.

Egy céllal, melyet a szimuláció "teremtője" hozott létre. Ilyen értelemben sokakban felvetődött már a kérdés, hogy Isten alakja talán nem egy köpenybe bújtatott valaki, ecsettel a kezében, hanem egy programozó.

Egy olyan kozmikus entitás, mely hatalmas fizikai rendszereket álmodott meg, majd valósított meg a virtuális térben.

Az ősrobbanás talán nem volt más, mint a szimuláció kezdete pontja. A pillanat, amikor a kód élőben futott le először, megkonstruálva az univerzumot, és deklarálva minden élőt és élettelent.

A tudatunk felelhet azért, hogy a világot így látjuk magunk körül, ahogy látjuk. Ez azt jelenti, hogy valójában a tudat állítja ö9ssze a világot. Mint egy belső renderelő motor.

Többen felvetették azt, hogyha valaki nem néz be a szekrény mélyére, az adott pillanatban talán nem is létezik a szekrény belseje. Vagy talán egy kidőlő fának nincs is hangja egy elhagyatott vidéken, ahol senki sem hallaná.

John D. Barrow, a Cambridge Egyetem matematikaprofesszora 2007-ben felvetette, hogy a valóság tökéletlen szimulációja rövid ideig tartó, de észlelhető torzulásokat eredményezhet, azaz hiba lehet a rendszerben.

Amikor a szimuláció kisiklik, a természeti állandók - mint a fénysebesség vagy a finomszerkezeti állandó - váratlanul megváltoztathatják értéküket.

Számtalan ilyen eseményt észlelni lehet, és mára egyre több kutatás vesz észre dolgokat, melyek bizonyíthatják, hogy a világgal "valami baj van".

A szimulációs háló másik megfigyelhető hatása a kozmikus sugárzás irányfüggőségével kapcsolatos. Ha az űr folytonos, akkor nincs olyan alaprács, amely a kozmikus sugarak irányát befolyásolja, azok minden irányból egyformán jönnek.

Egy rácsalapú szimulációban élve azonban egyenetlen volna az eloszlás. A kozmikus sugárzás irányfüggősége egy modellezett univerzumban könnyebben magyarázható, mint egy reálisban.

A csillagászoknak az eddigieknél sokkal több kozmikus sugárzási adat kell a kérdés eldöntéséhez. Feltételezik, hogy szimuláció esetén transzcendens alkotóink célja az univerzum megértése, és nem szándékoznak beavatkozni a szimulációba.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan bizarr szimulált világ mátrix szimuláció


Megtekintések száma: 128887





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet